Schildertopsport • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Schildertopsport


Collega René Vorderman is flink in de NK-schilderen gedoken en hij is er nog lang niet klaar mee. Geweldig, natuurlijk, dat jonge mensen zoveel tijd in een strijd om je vak steken. Maar doen ze dat wel goed?

Dát inzicht, daar willen we de komende tijd meer over te weten komen. We weten best hoe we jonge mensen schilderen moeten leren, al zijn daar ook duidelijke ontwikkelingen en verschillen in. Je hebt van die verkorte opleidingen van een paar weken: basisvaardigheden leren, de rest leer je wel in de praktijk. Je hebt ook opleidingen die je een paar jaar op allerlei manieren uitdagen en trainen en kennis bijbrengen en aanzetten tot zelfstandig denken.

Maar we hebben het hier over kampioenen. Aan te nemen is dat het prima leerlingen zijn, meestal tweedejaars, dacht ik. Die dus de basisvaardigheden goed kunnen en talent voor meer hebben. Maar wat is dat méér dan? Want zowel bij het NK als bij het EK en het WK lijken ze steeds hetzelfde te moeten doen. Toch hebben we op het EK of het WK niet veel succes. We eindigen nooit in de top-drie en regelmatig nemen onze kampioenen niet eens de ‘medal of excellence’ mee naar huis: de medaille ter ere van dat je een bepaalde puntengrens gehaald hebt.

Terwijl: de laatste drie keer hebben wij, van de redactie, mee geleefd met de kandidaten, Rick Rekers, Rutger van Antwerpen, Job Budding. En geconstateerd dat de heren vele, vele trainingsuren in oefenruimtes gedraaid hebben. Ze hadden het idee dat ze het uiterste eruit gehaald hadden, maximaal getraind te hebben. Aan inzet en trainingsuren scheelt het zeker niet. Maar… is uren maken en steeds maar weer opnieuw dezelfde oefeningen trainen wel de beste manier om de beste schilder van de wereld te worden? Daar willen we ons de komende tijd eens goed over buigen. Want een wereldkampioen schilderen, dat zou toch wel eens top zijn!

Hieronder de video’s die we maakten met Roger en over het laatste NK, dat door Job gewonnen werd. En met Job toen hij in training was.


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Schilderswereld in coronatijd: vlog 5 en 6

Met de hvlp of de airless desinfecteren

Ook schadevergoeding Defensiepersoneel met strottenhoofdkanker

Met hoogwerker bij moeder op ‘visite’

Schilderswereld in coronatijd: Vlog 3 en 4


Naar archief >