Respectloos • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Respectloos


Hoe respectloos kan men naar andere mensen zijn! U bent niet gewend alweer zo snel een blog van mij te lezen, maar toen ik dit op internet tegenkwam werd ik toch wel heel erg boos en verdrietig.

Woningbouwvereniging

De woningbouwverenigingheeft het plan opgevat om de wijk Woensel-West een meer kleurrijk aanzien te geven. Op zich een loffelijk streven. Een idee om de bewoners van deze wijk een betere beleving te geven. Hiervoor werd de “ontwerper” Roel de Boer ingeschakeld. Het resultaat kunt u zien op de afbeelding. Nu is het voor een opdrachtgever ook wel moeilijk om een ontwerp te beoordelen. Immers zij hebben ook geen kennis van kleur en laten zich al gauw intimideren door een “geweldig” verhaal van een ontwerper.

Roel de Boer

Hoe respectloos kan men naar andere mensen zijn! U bent niet gewend alweer zo snel een blog van mij te lezen, maar toen ik dit op internet tegenkwam werd ik toch wel heel erg boos en verdrietig.

Woningbouwvereniging

Roel de Boer is designer en heeft dus het “ontwerp” voor deze wijk gemaakt. Roel de Boer stelt dat hij de heftige reactie van de bewoners zich wel voor kan stellen, maar dat het wel went. Mijn advies aan Roel de Boer is dan ook om hier zelf te gaan wonen om te ervaren of dit zo is.

Reacties van de bewoners

Reacties van bewoners waren niet van de lucht: ‘Het lijkt wel Circus Renz.’ ‘Het is bont en lelijk’. ‘Ik zou het morgen overschilderen als het mijn huis was.’ Deze reacties kan ik persoonlijk heel goed begrijpen. Ik ben al veel lelijke wijken in Nederland tegengekomen, maar dit spant echt de kroon. Het is volkomen respectloos naar de bewoners van Woensel-West. Het is ook niet gewoon lelijk, maar über-lelijk. Echt de overtreffende trap. Ik hoop dat de proef van de 6 huizen wordt overgeschilderd en God beware mij dat het wordt toegepast op 154 woningen. Je zou er maar moeten wonen!

Kleurgebruik

Kleur is een middel om een doel te bereiken en geen doel op zich. De proef van deze 6 huizen lijkt meer op een kleurplaat van kleuter dan op een ontwerp. Deze aanpak is het ultieme middel om een wijk te degraderen en in een neerwaartse spiraal te laten belanden. Immers de bewoners die weg kunnen zullen graag verhuizen en de bewoners die deze mogelijkheid niet hebben, hebben gewoon dikke pech. Ik wil  graag mijn medeleven betuig en wens de bewoners van deze wijk veel sterkte. Ook wil ik ze graag een hart onder de riem steken om hun protest tegen deze ongeoorloofde inbreuk op hun privacy voort te zetten. 


Deel via:

2 reacties

  • Lut Gielen

    Marijke, ik deel je verontwaardiging! Dat dit ontwerp door ook maar iemand is goedgekeurd. Ik ben bang dat bepaalde iemanden hier kleurenblind zijn. De meeste kleurenblinden zijn onder mannen te vinden, zou dus kunnen. Wordt ook niet graag toegegeven. Het spijt me om dat zo on-emancipatorisch te moeten stellen.

  • jan heijkoop

    beste Marijke,

    ik heb al heel wat kleuradviezen gemaakt voor de verenigingen van eigenaars en met succes. maar dit wat ik nu lees en het resultaat zie is wel erg bont. ik kan mij de klachten van de bewoners wel voorstellen ik zou het ook overschilderen als ik dar zou wonen. hier blijkt wel dat en geen overleg is geweest met de bewoners, dit is er gewoon doorgedrukt. het is een mengeling van kleuren die daar totaal niet passen. welke ambtenaar van de gemeente is hier kleurenblind ????????? ze hebben nota bene een commissie die er over waakt dat alles aanvaardbaar is in het algemeen toepasbaar is. ik sta er versteld van ik kan mij jou woede geheel voorstellen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Kwasten en rollers vliegen bouwmarkten uit

Training ‘saneren asbesthoudende beglazingskit’

Verftester TQC Sheen gaat op in groter bedrijf

Opleiding Technisch Leidinggevende nu ook in Noord-Holland

ZBo: ‘Vijlbrief helpt vangnet zzp’ers om zeep’


Naar archief >