In kort bestek

Rakelen met verf

Het oppervlak voelt, oogt en ruikt als verf, maar je brengt het niet aan met de kwast, maar met een rakel. We hebben het over Coatcontrol, de allereerste zelfklevende high performance coating.

Terwijl fabrikanten van pvc films hun ‘paint replacement’ oplossing onder de aandacht brengen als ‘zelfklevend verfsysteem’ voor het omkleuren van kunststof en aluminium, is Coatcontrol een zelfklevende verf avant la lettre.

Echte verf

Made in Breda. Ontwikkeld door Ton Visker, afkomstig uit een geslacht van schilders. Maar liefst dertien jaar werkte hij aan het totaal nieuwe concept om een coating aan brengen. Want dat is het essentiële verschil met zelfklevende folie, we hebben het hier echt over verf op de rol. Coatcontrol positioneert zich daarmee tussen vloeibare verf en de bekende pvc folies in. De applicatiewijze en de voordelen om op deze wijze ‘moeilijke’ ondergronden snel te transformeren, zijn gelijk, maar dan houden de overeenkomsten op.

Uitstraling

Oppervlakken behandeld met Coatcontrol krijgen een uitstraling alsof die zijn geschilderd of gepoedercoat. En omdat het echte verf is, is het ook overschilderbaar. Maar het meest unieke, ook al wil Visker daar niet teveel het accent op leggen omdat zijn focus de markt voor restyling van aluminium en kunststof geveldelen betreft, is dat Coatcontrol ook toepasbaar is op hout.

Extreem duurzaam

De coating is dampdoorlatend, blijvend elastisch en de ondergrondstructuur blijft zichtbaar. En dankzij de industriële prefab productie wordt een extreme duurzaamheid van de verffilm geclaimed. Wellicht tijd om de slogan ‘schilderen met folie’ te vervangen door de leus ‘rakelen met verf’?

Een uitgebreid artikel over Coatcontrol in Eisma’s Schildersblad nummer 8-2017 dat op 22 augustus uitkomt of lees hier al het volledige verhaal als Premium-content.

Over Wouter Mooij

Wouter Mooij (1963) heeft nog steeds een zwak voor de agrarische sector, waar zijn roots liggen. Via de landbouwjournalistiek is hij in de wereld van het maken van vakbladen gerold. Tegenwoordig hoofdredacteur van Eisma’s Schildersblad en Sign+ Magazine, vakblad voor signmakers (visuele communicatie).

Bekijk alle berichten van Wouter Mooij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.