Blog

Personeel werven

1

Er is al jarenlang een tekort aan schilders en naar verwachting zal dat de komende jaren ook zo blijven. Hoe het tij te keren? In de sector worden regelmatig initiatieven ontplooid om de jeugd voor het vak te interesseren. Tot dusver hielden de verfmerken in ons land zich op dat vlak afzijdig. Sikkens verraste op de voorbije SGA Vakdagen met de organisatie van een ‘Schilder van de toekomst’-bijeenkomst voor studenten in de Evenementenhal Gorinchem.

Zo’n honderd jongeren van twee ROC’s kregen de mogelijkheid nader kennis te maken met het schildersvak en de wereld daaromheen. “We willen deze studenten vooral laten zien hoe leuk en breed dit vak is en dat je direct aan de slag kunt als je kiest voor dit beroep”, aldus Roland Bouw namens de organiserende Sikkens-werkgroep.

“We kunnen in onze branche wel allemaal blijven roepen dat er een tekort aan schilders is, maar dat lost het probleem niet op. Er moet, ons inziens, concreet actie worden ondernomen om nieuwe aanwas te genereren. Elke nieuwe schilder is meegenomen.”

Volgens Bouw zouden meer verfmerken actief werk moeten maken van het werven van nieuwe schilders en daar speciaal budget voor moeten vrijmaken. Het is immers van groot belang voor de sector. Zonder schilders ook geen brood op de plank in de rest van de verfkolom. Ik ben benieuwd of deze ‘wake up-call’ iets in gang zet.

Het zou helemaal een doorbraak zijn wanneer we volgend jaar op de SGA Vakdagen hetzelfde zien gebeuren als wat Brillux eerder dit jaar deed op de Farbe: hun stand (bijna 1.600 vierkante meter) toonde geen enkel product, maar stond geheel in het teken van het winnen van nieuw en motiveren en behouden van bestaand personeel in de schildersbranche. Talloze scholen werden speciaal uitgenodigd om hier met hun leerlingen naar toe te komen. Een investering in een gezamenlijke toekomst.

Over Broer Feenstra

Journalistiek was van jongsaf aan een van de passies van Broer Feenstra (1963). Na de middelbare school volgde hij een journalistieke opleiding in Kampen/Zwolle. Daarna verdiende hij jarenlang de kost als freelance-journalist en schreef hij onder andere vele bijdragen voor Eisma's Schildersblad en SchildersVakkrant.
Sinds 2006 is Broer Feenstra als (adjunct-hoofd)redacteur in vaste dienst bij Eisma’s Schildersblad en levert hij daarnaast nieuwsberichten voor Schildersvak.nl én aan ieder nummer van SchildersVakkrant.

Bekijk alle berichten van Broer Feenstra

1 reactie op “Personeel werven

  1. Danny schreef:

    Werkgevers hebben niets te bieden voor het nieuwe personeel. Dan krijg je ook geen mensen meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.