Weblog

Op naar Keulen

Als beursliefhebber heb ik mij weer goed vermaakt op de BouwBeurs in Jaarbeurs Utrecht. Toch mis ik nog steeds de sfeervolle ‘verfhallen’ van weleer, waarin verffabrikanten altijd groot uitpakten en je volop nieuws kon opdoen. Dat waren nog eens tijden.

Farbe

Sinds de verfindustrie de BouwBeurs links laat liggen, staat het vijfdaagse event toch iets verder van onze sector af en zijn veel schilders afgehaakt als bezoeker. Gelukkig staat volgende maand voor onze sector een prima alternatief op stapel. De driejaarlijkse Farbe – Ausbau & Fassade in Duitsland, Europa’s grootste vakbeurs op het gebied van schilderen en afbouw, vindt van 20 tot en met 23 maart namelijk plaats in de Koelnermesse te Keulen. Dit is niet zo ver over onze landsgrens en daarom voor veel Nederlandse schilders een ideale mogelijkheid om deze vierdaagse beurs te bezoeken.

‘Walhalla’

Het is een absolute aanrader. Iedere keer vind ik het weer een belevenis om in dit ‘walhalla’ voor de schilderssector rond te lopen. Farbe is de SGA Vakdagen van Gorinchem in groot formaat. Deze keer zullen zo’n 350 standhouders uit circa 24 verschillende landen in de Koelnermesse exposeren. Het is voor schilders, behangers, stukadoors en andere vakspecialisten uit onze sector een ideale gelegenheid om zich op de hoogte stellen van de allernieuwste ontwikkelingen in hun vakgebied.

Voorbeschouwing

In Eisma’s Schildersblad nummer 2-2019 leest u een voorbeschouwing op Farbe 2019. Over drie jaar staat deze beurs weer gepland in de Messe te München en zullen ongetwijfeld weinig Nederlanders, vanwege de afstand, de reis naar Zuid-Duitsland ondernemen. Dus, volgende maand op naar Keulen!

Over Broer Feenstra

Journalistiek was van jongsaf aan een van de passies van Broer Feenstra (1963). Na de middelbare school volgde hij een journalistieke opleiding in Kampen/Zwolle. Daarna verdiende hij jarenlang de kost als freelance-journalist en schreef hij onder andere vele bijdragen voor Eisma's Schildersblad en SchildersVakkrant.
Sinds 2006 is Broer Feenstra als (adjunct-hoofd)redacteur in vaste dienst bij Eisma’s Schildersblad en levert hij daarnaast nieuwsberichten voor Schildersvak.nl én aan ieder nummer van SchildersVakkrant.

Bekijk alle berichten van Broer Feenstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.