Ondernemer met belastingschuld krijgt respijt • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Ondernemer met belastingschuld krijgt respijt


Geef de schuld maar aan de corona, en dat zal heus wel in de meeste gevallen de oorzaak zijn. In ieder geval is een schuld aan de belastingdienst als ik het zo mag zeggen 'het nieuwe normaal' geworden. Twee jaar achterstand met betalen is bepaald geen uitzondering.

Ik kom dat in ieder geval best vaak tegen in mijn praktijk van zzp-boekhouder. Je kunt uitstel van betaling vragen, maar eens moet zo’n bedrag toch echt wel eens worden afgelost. Daar is nu echter nog wat lucht bij gekomen: wie al uitstel van belastingbetaling heeft aangevraagd en gekregen, dan hoeft, door een nieuw besluit, die schuld pas te worden terugbetaald vanaf 1 oktober 2022. Dat betekent een jaar extra uitstel, want de oorspronkelijke datum was 1 oktober 2021.
Ook krijgt u de mogelijkheid om deze schulden in zestig maanden af te lossen, 5 jaar dus maar liefst. Dat was voorheen 36 maanden, 3 jaar. En bij dat alles is ook nog eens een lager percentage invorderingsrente van kracht geworden, dus langzaam aan doen met betalen kost ook nog eens minder dan het deed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.