Nieuwe uitdagingen. foto's Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe uitdagingen.


De zomer is al weer voorbij en waarschijnlijk bent u, net als ik, al weer hard aan het werk. Niet dat ik de hele zomer weg ben geweest of heb zitten niksen, integendeel. Deze zomer heb ik heel hard gewerkt aan mijn nieuwe project. Mijn motto: “Word je er blij van” in twee dimensies, met een driedimensionaal effect, een soort trompe lóeil dus, maar dan in een print.

Het idee.

Ik ben aan de slag gegaan met mijn idee dat onze omgeving blijer en mooier kan. In dit geval met foto’s. Hele grote wel te verstaan, want je kunt ze extreem groot afdrukken of aanbrengen op bijvoorbeeld een muur, gevel of steigerdoek. Klein aan de muur kan natuurlijk altijd ook en op elke gewenste ondergrond. Ik heb hier zelfs een aparte domeinnaam voor aangeschaft, de beeldfabriek.nl. Nu nog in opbouw, maar zodra deze online komt geef ik een seintje. Het idee was om beelden te maken waar mensen blij van worden, voor een breed publiek toegankelijk en aantrekkelijk zijn. Beelden die ontspannen, waar veel op te ontdekken valt en je dus lang naar kunt kijken. In mijn optiek heel geschikt voor bijvoorbeeld grote hallen, blinde muren en wachtkamers, maar mocht u een ander idee hebben, dan hoor ik het graag.

De foto’s.

Een foto is dus niet zomaar een foto, maar heel veel foto’s. Iedere foto bestaat wel uit minimaal 35 verschillende foto’s, die ik samen heb gecomponeerd tot een geheel. In de eerste instantie zie je bijvoorbeeld een boeket, een uitzicht uit een raam of een bos, maar je kunt ook zien dat het niet is zoals wij de wereld waarnemen. De scherpte-diepte is groter dan wij normaliter kunnen zien, evenals de detaillering. Ze zijn een beetje surrealistisch en soms klopt de perspectief opzettelijk niet om te triggeren langer te kijken. Voor mij was de uitdaging niet de kleur, maar het licht. Als je namelijk alle foto’s hebt geplaats dan heeft ieder afzonderlijk foto wel licht en schaduw, maar het geheel is vrij plat. Met licht en schaduw moet je er dan diepte in brengen en een geheel van maken.

blauwraam.3.

Het proces.

Om u een indruk te geven van het ontwerpproces heb ik hieronder drie fases geplaatst. Fase een is nogal rommelig, Fase twee begint al ergens op te lijken, maar is compositorisch nog geen succes. Uiteindelijk werd het dus fase drie met als titel Minoes. Niet dat ik ook maar een flauw idee heb of ze echt zo heet, of überhaupt wel een naam heeft. Ik kwam haar tegen in Nieuwegein. Ik was daar omdat ik hier de vorige dag, toen ik met de tram naar Utrecht ging, hele mooie onkruidjes (niet lachen) had gezien. Dus toen ik ijverig aan het fotograferen was zag ik ineens de poes.  Ze was wel nieuwsgierig zoals je ziet, maar ik was toch niet zo bedreigend dat ze ervan door ging. Dus voor mij een cadeautje en een nieuwe uitdaging met deze foto als resultaat. Kortom, ik heb deze zomer toch best wel hard gewerkt.

_MG_4514.150.    Fase 1

_MG_4514.150.2.    Fase 2

_MG_4514.150.5.    Fase 3

 

uitdagingen uitdagingen uitdagingen uitdagingen  uitdagingen uitdagingen foto’s foto’s foto’s foto’s  foto’s foto’s foto’s werk werk werk werk werk werk werk werk


Deel via:

1 reactie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Wits Noord ontwikkelt protocol voor binnenwerken

Duivens bedrijf komt met opblaasbaar tussenscherm

CO2-footprint in Wijzonol Levensduurverwachting Tool

SchildersVAKTV bij jongste schilderondernemer Dylan (17)

Boek over overdracht familiebedrijven


Naar archief >