Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe lente spuitapplicatie?


Alle seinen lijken op groen te staan. Ruim een derde van de wooneigenaren wil dit voorjaar binnen- en buitenschilderwerk (laten) uitvoeren, blijkt uit een online onderzoek van USP Marketing Consultancy in opdracht van OnderhoudNL.

Werkspot Klusmonitor meldt, op basis van onderzoek uitgevoerd door SAMR, dat 35% van alle woningeigenaren in het voorjaar van 2018 buitenschilderwerk aan deuren en kozijnen wil (laten) verrichten. Daarnaast is 33% van plan om binnenschilderwerk voor de muren of het plafond te (laten) uitvoeren.

Paradox

Martell Demarteau van Sigma Coatings ziet een paradox. Het lijkt wel of iedereen een schilder zoekt, terwijl het ambacht juist langzaam aan het verdwijnen is. Spuitapplicatie kan een oplossing zijn, maar dat vraagt wel kennis. Vandaar dat de verffabrikant eind januari samen met WSB Finishing Equipment (Wagner) een groot spray-event organiseerde. Daar leerden professionele schilders wat er allemaal komt kijken bij het verspuiten van (lak)verf,  maar ook hoe aan de klant de voordelen van spuitapplicatie kunnen worden uitgelegd.

Nieuwe lente?

Spuitapplicatie is bij schilders in Noord-Amerika al decennialang ingeburgerd. “Ik schat dat 70 procent van alle professionele schilders hoofdzakelijk spuitapplicatie toepast. In de nieuwbouw ligt het gebruik van spuitapparatuur zelfs op bijna 100 procent”, aldus Dan Hosley van TriTech, een Amerikaanse fabrikant van spuitapparatuur die lonkt naar de Europese markt. Ferry van der Weerd, van importeur AGNN, vindt het onbegrijpelijk dat veel Nederlandse schildersbedrijven spuitapplicatie nog steeds links laten liggen. “Je werkt er immers veel sneller mee en het eindresultaat is verfijnder en strakker.” Nu de wal het schip keert, breekt er mogelijk een nieuwe lente aan voor de verfspuit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


‘Bijna helft werkenden redt het niet tot pensioen’

Brandbrief over zero-emissiezones

Helft eigenaren stelt woningonderhoud uit

Video | NK schilderen 2024 tikt hoog niveau aan

Spuitschilder Kevin ondernemer van het jaar


Naar archief >