Nieuw bericht over snel geld verdienen • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuw bericht over snel geld verdienen


Ze kunnen het niet leuker maken, zeker als je als ondernemer iets te lang wacht met het invullen van de belastingpapieren. De fiscus berekent namelijk 4 procent rente als u uw aangifte later indient

Pas op, er komen gekke dagen aan, met de meivakantie enzo. Wilt u als ondernemer geen rente betalen over uw aanslag Inkomstenbelasting 2020? Dan dient u uw aangifte vóor 8 mei 2021 in te dienen.

De rente bedraagt gewoon weer vier procent. Dat was in 2020 anders, toen was de belastingrente tijdelijk verlaagd naar 0,01%. Inmiddels is de belastingrente echter al weer een tijdje vastgesteld op die toch best forse vier procent.

Dient de zzp’er de aangifte niet in voor 8 mei en is de dagtekening van de aanslag ná 30 juni 2021, dan brengt de fiscus dus vier procent rente in rekening over het te betalen bedrag.

Aangifte vennootschapsbelasting

Voor de vennootschapsbelasting (VPB) gelden andere spelregels.  U moet dan vóór 1 juni 2021 uw aangifte vennootschapsbelasting 2020 indienen, anders krijgt u ook die vier procent rente voor de kiezen. In 2022 wordt de rente voor de VPB zelfs weer verder opgetrokken, naar acht procent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.