Ga naar hoofdinhoud

Natuurlijk innoveren


En met die machine en een flexibele instelling houden ze de concurrentie uit de lageloonlanden voorlopig buiten de deur. Zo zie je maar: het hoeven niet altijd compleet andere verven te zijn of een compleet andere manier van beschermen die de innovatie zijn. Ook in de manier van werken kan vooruitgang schuilen. 

Was vandaag op bezoek bij een bedrijf dat nog precies dezelfde producten maakt als vijftig jaar geleden. Hun klanten zouden niet anders willen. Maar ze investeerden wel een paar ton in een apparaat waarmee het sneller gaat.

Dakenverf

Al lijkt het me wel dat u klaar moet zijn voor een hele hausse van nieuwe producten die vlak langs uw bedrijf voorbijgevlogen komen. U hoeft niet élke wilde gans te grijpen, maar nu en dan op de rug van zo’n product klimmen kan toch veel voordeel bieden.

Zoals die witte, reflecterende dakenverf. Er is vraag naar, het lijkt min of meer te werken. Er zijn een paar heel behoorlijke producten voor op de markt, die betrekkelijk eenvoudig aan te brengen zijn, de markt is vele, vele voetbalvelden groot… wat let u? En dan niet van: alleen als de klant er om vraagt, maar: uzelf presenteren als, naast onderhoudsvakman, óók nog eens als wittedakenridder!

Folies

En dan die folies… toch hoog tijd dat u zich daar in verdiept. Met verf legt u een filmpje, een folietje eigenlijk, over de ondergrond. Met folie doet u dus precies hetzelfde. Maar met een aantal verschillen, die in bepaalde gevallen grote voordelen kunnen blijken te zijn. Folieplakken moet, kortom, standaard in uw achterzak zitten waar u het in voorkomende gevallen zó uit moet kunnen halen. Collegabedrijven genoeg die er brood in zien, te veel om te negeren, eigenlijk.

Snel en goedkoop

De bedrijfsvoering innoveren is ook zo iets. Zoals de fabrikant waarmee ik dit stuk begon: supersimpel werk zó mechaniseren en optimaliseren dat de concurrent het nakijken heeft. Er ligt bij bedrijven een nadruk op kwaliteit, er zijn maar weinig schilders, voornamelijk de latexspuiters, die adverteren met snel, goedkoop, zo weer weg. Een aanbod dat toch veel aantrekkelijks in zich heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Campagne tegen kwast spoelen onder de kraan

West knapt zuidelijk seinwezen op

Lage-inkomensvoordeel voor werkgevers vervalt

Restauratie van zeldzame interieurs Bossche stadhuis

Meiden kijken in de keuken bij Van Wijhe Verf


Naar archief >