Máák die foto's. En bewaar ze • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Máák die foto’s. En bewaar ze


Gaaf, wat zijn de schilders zichtbaar op straat, momenteel. Voor SchildersVakkrant ontwikkel je er een oog voor: elke steiger kan een schilder bergen. Daar zit potentieel een nieuwsfoto in. Of méér. In deze tijd is het bijna een overkill: overal witte pakken aan de gevel.

En ja, dan ben je onderweg naar een reportage of een mooi project, en dan zie je als die mooie schilderverhalen die je dus die dag niét gaat halen. Zonde, eigenlijk.
Want alle projecten hebben wel iéts. Natuurlijk heb je wel eens een klusje dat niet veel voorstelt en waar je het liefst snel van af wilt. Maar dat is natuurlijk op zich ook alweer een verhaal. En je probeert het toch naar eer en geweten en naar beste kunnen te doen. Al was het maar om gezeur achteraf te voorkomen. Schilderwerk is bijna altijd zichtwerk en mensen hebben er vaak een mening over.

Maar heel veel andere projecten zijn gewoon echt tof. Schilders hebben, heb ik wel eens het idee, meer lol in hun werk dan andere beroepen. Precieze mensen die de dingen echt goed en duurzaam een mooi willen maken. Voor langere tijd. Dan geeft het veel genoegen als het ook lukt.

Het is niet de kern van je vak, maar vastleggen van elk project in beeld en geschrift, dat hoort er toch steeds meer bij. Zakelijk, om aan te kunnen tonen hoe de beginsituatie was, hoe er is gerepareerd voordat de verflaag er overheen ging, maar ook uit oogpunt van promotie. Het is gewoon gaaf om een mooi pand steeds mooier te zien worden. Dat vinden ook jouw klanten en relaties op social media. Dus máák die foto’s, zet ze online, bewaar ze op zijn minst.

Zeker voor het geval je bedenkt dat het werk eigenlijk zo goed gelukt is en zo goed gezien mag worden dat je besluit mee te doen aan de Nationale SchildersVakprijs. Want goede foto’s van hoe het er uitzag, wat u gedaan hebt en hoe het er nu uitziet… dat is de  basis voor een succesvolle inzending van die ultieme erkenning van vaktrots.

www.schildersvakprijs.nl


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Wits Noord ontwikkelt protocol voor binnenwerken

Duivens bedrijf komt met opblaasbaar tussenscherm

CO2-footprint in Wijzonol Levensduurverwachting Tool

SchildersVAKTV bij jongste schilderondernemer Dylan (17)

Boek over overdracht familiebedrijven


Naar archief >