Blog

U denkt het goed in elkaar gestoken te hebben: u bent zzp’ er en daarnaast hebt u ook nog een baan in loondienst. Via de dienstbetrekking bent u verzekerd, en als ondernemer hebt u ook voordelen. Maar: pas op.

Het lijkt een positieve combinatie. Maar niet alles is altijd wat het lijkt. Want wilt u in aanmerking komen voor de zelfstandigenaftrek dan dient u minimaal 1.225 uur per jaar in of voor uw bedrijf te werken. ‘Geen probleem’, denkt u, want die uren maakt u toch wel. Maar een andere voorwaarde is dat u ook de helft van alle werkzame uren in uw bedrijf werkt.

Als u dus drie dagen per week in loondienst werkt, dan kan dat tot discussie met de belastingdienst leiden en tot het verliezen van de zelfstandigenaftrek. Ook de oudedagsreserve en de meewerkaftrek kunnen op de tocht komen te staan.

Volg de tips van zzp-boekhouder ook op Facebook

Over Peter Brink

Peter Brink is financieel deskundige. In die hoedanigheid schrijft hij voor uiteenlopende landelijke bladen. Daarnaast heeft hij een eigen boekhoudkantoor, gericht op zzp'ers, www.zzp-boekhouder.nl. In zijn blogs veel praktische financiële tips voor de zzp'er.

Bekijk alle berichten van Peter Brink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.