Ga naar hoofdinhoud

Live verf kijken


En u moet het met de filmpjes doen... die zijn prachtig, je kijkt de projecten echt op hun huid. Volgens mij is het de allerbeste manier om een schilderproject te presenteren, op één manier na: er zelf langs te gaan. Dan zie je de zakkers, of het ontbreken ervan, zie je de werking van kleur en glansvlakken in het geheel, kun je pas goed inschatten wat de klimuitdagingen zijn geweest en of er consequent en kwaliteitsbewust gewerkt is, ook op de plaatsen waar 'de zon niet schijnt'.

Ronduit fascinerend. Hoe je schilderwerk pas kunt beoordelen als je met je neus er bovenop zit. Ik ben nu bij alle projecten van de nationale schildersvakprijs geweest, een tocht vol verrassingen.

Met een bus rond

Ik heb een idee. Waarom organiseren we niet een bus, en rijden we met zijn allen de winnaars van de Nationale Schildersvakprijzen af? Beginnen we bij de boerederij van Eric Grim in Zeeland, rijden we lans de SS Rotterdam van Smits Vastgoedzorg sluipen op kousevoeten door de Koninklijke Wachtkamers in De Haag, project van De Jager Totaal, om te eindigen in Apeldoorn, waar zowel te Loo Meesterschilders als Schildersbedrijf Albert Verhoeven triomfen vierden?

Een goed idee? Moeten we alleen de winnaar van dit jaar nog even in de route opnemen… wat denkt u? Moet de bus met een bocht over Utrecht? Via Friesland, Groningen of Drenthe? Of langs Biddinghuizen, door de Betuwe, naar Beuningen? Mijmer met me mee op

www.nationaleschildersvakprijs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Meiden kijken in de keuken bij Van Wijhe Verf

Evers & Evers Glas wint Inclusief Award

AkzoNobel bouwt nieuwe onderzoekslaboratoria

Nieuwe ambassadeur voor Open Monumentendag

Eén op de vijf zzp’ers stopt binnen vijf jaar


Naar archief >