Ga naar hoofdinhoud

‘Liever een goedkope schilder dan een vakschilder’


Ja, de mensen willen liever een goedkope schilder dan een vakschilder. Niet als je het ze in hun gezicht vraagt natuurlijk. Dan willen ze allemaal een kwalitatief goede, betrouwbare vakschilder… ‘die wel betaalbaar is’ volgt er dan meestal nog even snel achterna. Kijk je naar de zoekopdrachten, wordt dat een heel ander verhaal. Vorige week schreef ik al een stukje over SEO voor schildersbedrijven hoe je op nummer 1 kunt komen in zoekmachines. Eén van de zaken die je bij een zoekwoordenonderzoek doet, is bekijken hoeveel ergens op gezocht wordt. Wordt er op jouw goed gekozen zoekwoord niet gezocht, word je ook niet gevonden natuurlijk. Dus zo’n zoekwoordenonderzoek is heel belangrijk. Ik heb dat voor een uitgebreider artikel op mijn eigen website over SEO voor schildersbedrijven ook gedaan. Dit zijn de voorspelde maandelijkse zoekopdrachten:

SEO voor schildersbedrijven
* Voorspelling van de maandelijkse zoekopdrachten in Google

Uw potentiële klant zoekt dus vaker op ‘Goedkope schilder’ dan op ‘Vakschilder’. Sterker nog, de potentiële klant zoekt zelfs vaker op ‘Poolse schilder’ dan op ‘Vakschilder’. En ‘Betrouwbare schilder’ dan, of ‘Gediplomeerd schilder’? 0. Nul. Zero. Wordt niet op gezocht.

Zoekwoordenonderzoek voor schildersbedrijven

Een cruciaal onderdeel van online marketing is een zoekwoordenonderzoek. En nu weet u ook waarom: als u helemaal zelf gaat bedenken waar mensen op zoeken, blijkt u toch uw klanten te overschatten. Een goed zoekwoordenonderzoek bevat, behalve de zelf gewenste termen, ook de termen waar veel op gezocht wordt. Want daarop kan uw website gevonden worden, als het goed is. Dus ook op ‘goedkope schilder <plaatsnaam>’. Want daar wordt op gezocht! Hoe dat komt? Als we niet goed weten hoe we op kwaliteit moeten selecteren, gaan we zoeken op de enige waarde die eenvoudig te duiden is: de prijs. Want die kunnen we beoordelen. Dus gaan we op zoek naar de goedkoopste. En gaan we daarna wel eens uitzoeken of dat ook een kwalitatief goed, betrouwbaar bedrijf is. Dan halen we betreffende bedrijfsnaam door Google en kijken naar de reviews van onze ‘goedkope schilder’. Of we vragen het na bij vrienden, buren of familie.

Strategisch omgaan met ‘goedkope schilder’

Hoe ga je dan om met zoiets? Er zijn wat mij betreft verschillende strategieën mogelijk.

 1. omarmen: je weet dat je goed bent in offertes en meters maken. Je zet vol in op ‘goedkope schilder <plaatsnaam>’ en gaat je website en social media vooral daarop inrichten.
 2. ombouwen: je zorgt op je website en social media voor voldoende vermeldingen met ‘goedkope schilder <plaatsnaam>’ maar nu ga je ook uitleggen wat een goede schilder allemaal moet doen. Eigenlijk ga je dus gevonden worden op ‘goedkoop’ en je gaat dat ombuigen naar ‘betrouwbaar, goed, gediplomeerd vakschilder’. Uiteraard moet je dit gaan onderbouwen met goede reviews en referenties.
 3. negeren: je gaat zoeken naar niches in het zoekwoordengeweld. Niches waarbij kwaliteit wel belangrijk is en geld minder een rol speelt. Dit moet je dan wel waar kunnen maken. Stel dat je bijvoorbeeld bijzondere verf gaat aanbrengen, moet je het hele proces daaromheen wel waar kunnen maken. Dus, een goed leesbare, duidelijke offerte, op tijd komen, verzorgd materiaal en werkkleding, opgeruimd (zowel letterlijk als figuurlijk ;-)) enzovoorts.

Er zijn nog meer strategieën mogelijk. Wat vooral belangrijk is, dat uw online strategie past bij u, uw bedrijf en uw collega’s.


Deel via:

56 reacties op “‘Liever een goedkope schilder dan een vakschilder’

 • Ik ben zelf ook een vakschilder .maar ik zeg altijd Kwaliteit hoeft niet te duur zijn.
  Ik ben Schilder en ook Verf groothandel. Ik vraag nu voor een uurtarief van € 27.50 inclusief verf
  Kijk je zelf voor alle bekende merken in Nederland. Wat kosten ze .
  Duur & Duur

  1. David, leuk om te zien dat je kiest voor een strategie! Je collega’s zullen het je niet in dank afnemen, maar als jij ervan kan rondkomen, er ook nog plezier in hebt en je klanten tevreden zijn , juich ik het alleen maar toe.

 • Kwast

  Dan ben jij goed bezig David

 • Kwast 2

  Een vakman voor €27,50 inclusief materiaal!! Lekker David als je aan het sausen bent moet er geld bij!!!
  Kortom je bent een beunhaas met gamma verf!
  Een vakschilder met kwaliteitsverf kost nu eenmaal meer dan een prutser dat is met alles zo, dus het zegt genoeg over jou David……

  1. David hangt dus strategie 1 aan. Dat lijkt me een betere strategie dan anoniem zonder verdere informatie een collega een beunhaas noemen.

   1. Kwast 2

    Als je een beetje verstand hebt van de prijzen/kosten weet je dat €27,50 per uur en inclusief materiaal niet kan, welke strategie ook!!
    Jammer dat er iemand zomaar (niet onderbouwd) wat roept en eigenlijk alleen maar schade brengt aan ons mooie beroep.
    Kwaliteit kost nu een maal meer dan kwantiteit, en met Davids bedragen weet elke ondernemer wat hij levert!

    1. Zou jij jouw reactie dan wel kunnen onderbouwen? Waarom het niet kan?

     1. Meesterschilder

      Meen je dit serieus??!

     2. Kwast 2

      Zoals ik al zei weet elk normaal denkende ondernemer dat dit onmogelijk is. Plus als ik je de kosten van verf en uurlonen moet uitleggen Alger dan kan ook een vrachtwagenchauffeur zo n stukje schrijven over het schildersvak terwijl hij geen verstand van heeft!

     3. Ja ik meen het serieus. Ik kan wel voorrekenen waarom het wel zou kunnen namelijk.
      Je hebt een huis dat niet te duur is, de helft is werkplaats. Deze werkplaats huur je als bedrijf van jezelf. Dit stuk kun je al bij je inkomen optellen tegen de rendementsheffing over de waarde van je huis en de huurkosten kun je opvoeren als kosten. Je rijdt een auto, ouder dan 15 jaar, welke je fiscaal bijtelt. Dit mag tegen 35% van de dagwaarde en je kunt wederom alle autokosten opvoeren. Je materieel (niet materiaal…) huur je. Deze kosten reken je door en zitten dus niet in dat uurtarief. Je betaalt zo extreem weinig belasting. Dan ben je al een eindje op weg. Je werkt geen 40 uur per week, maar 60 (dat doen wel meer zzp-ers als ze op vaste aanneemsom staan) en krijgt zo wekelijks € 1.650 euro binnen. Daarnaast heb je nog secundair inkomen doordat je een verfwinkel aan huis hebt (dit heeft David). Dit levert naast extra inkomen ook een inkoopvoordeel op. Stel je werkt op deze wijze 40 weken per jaar, heb je toch € 66.000 omzet gemaakt, waarbij je het leeuwedeel van je kosten ook kunt opvoeren als kosten en tegelijk in privé voordeel van hebt. Legaal.

     4. Kwast 2

      Aov, materiaal, gereedschap, onderhoud auto enz ??? en 20 uur in week extra werken om het goedkoop aan te bieden. (Zelfde normaal in ongeveer 40 uur per week) plus als ondernemer moet je investeren in goed gereedschap zoals klimmateriaal en schuurmachines enzovoort. Wie betaald dat?? Kortom je rekensom lijkt leuk maar is complete onzin! Kan je net zo goed vrijwilligers werk doen.

     5. Beste Kwast 2: AOV: 400 per maand, eens? Materiaal kom ik later op terug. Gereedschap: 400 per maand, eens? Onderhoud en brandstof auto: 400 per maand, eens? Per jaar: 14.400. Klimmateriaal had ik al gezegd: dat huur je en reken je 1 op 1 door aan je klant. Gewoon 40 uur per week dan, 46 werkweken dan wel: omzet: 46 x 40 x 27,50 = 50.600.
      Daarnaast heb je een woning van 2 ton. Een stuk verhuur je aan je bedrijf voor 1.000 per maand. Je woning wordt dan vermogen en belast in box 3 met 1,2% oftewel: 2.400 euro belasting. Ergo: 800 euro per maand is al binnen (12.000 – 2.400 = 9.600. 9.600/12=800)

      Kosten gaan van omzet af: 50.600 – 14.400 -12.000 = 24.200 Daar gaat dan nog materiaal van af: 5000 euro lijkt me een redelijke inschatting? Blijft over 19.200. Daar betaal je dan 4.356 belasting over en nog je bijtelling van 35% over een auto (15 jaar oud) met een waarde van 5.000 = 1.750. Blijft er over: 13.094 euro per jaar = 1.091 per maand. Bij elkaar opgeteld dus 1.891 euro. Netto. Ja, dat is iets onder modaal. Maar het kan dus wel!

     6. Kwast 2

      Realisaties is materiaal kosten €10000,00
      Dus hou je €400 minder in de maand over. Dat is een stuk minder dan een schilder in loondienst. Plus als je eigen ondernemer bent wil je wat opbouwen en uit je berekening kun je net rond komen. Plus mocht je een 2weken ziek zijn of iets anders word het maandbedrag ook weer lager. Dus zeg het voor de laatste keer €27,50 incl materiaal kan niet

     7. Je kunt er van rondkomen. Dat was je argument. En ja, helaas zijn er genoeg schilders die als zzp’er net boven de armoedegrens leven. Dat is in mijn voorbeeld niet het geval. Maar: wat is jouw strategie om je werk te verkopen? En hoe ga je om met concurrentie op prijs?

     8. Kwast 2

      kwaliteit leveren waar de klant lang mee kan doen en je afspraken nakomen.
      Krijg je goede mond op mond reclame.
      En is het uurprijs niet meer het belangerijkste, want mensen willen graag dat je bij ze komt schilderen.

    2. Petra

     Ik ben een klant van David, hij is een vakman en levert kwaliteitswerk en kwaliteitsverf.
     Hij werkt wel tweemaal zo hard en lang als zijn vaak duurdere collega’s.
     We kopen verf van hem als we zelf schilderen (en ja ik heb ook wel met gamma-verf geschilderd, deze is tien maal beter) en we hebben hem ook wel laten schilderen. Hij komt zelfs op zondagochtend als het af moet en ’s avonds werken is voor hem ook geen probleem.
     Hij belt direct terug als je een vraag hebt en levert keurige factuurtjes met BTW.

 • Dat vindt ik knap van je.
  Een deur schilderen incl materiaal voor € 27.50
  Dan mag je bij ons wel alle deuren doen.

  1. De strategie werkt dus want zijn eerste opdracht heeft hij al binnen 😉

 • En dan wel met een kwaliteit verf.
  Geen bouwmarkt verf dus.

  1. Gelukkig hebben we hier in onze Gemeente GEEN Bouwmarkt,
   Kwaliteit hoeft niet altijd duur te zijn !!!!
   Ik weet niet waarom Alle Schilders vallen mij aan ,
   Waarom zeggen ze niks over de Klusbedrijven dat onze Schilderwerk ook pakken ,
   Alle Klusbedrijven betalen GEEN centen aan PGGM
   Ik ben zelf achter gekomen dat hun willen Belasting Afwijken , i.p.v. op Factuur zoals moet schrijven doen Als Schilderwerkzaamheden, Waarom ????
   Omdat 6% is Schilderwerk,
   Wij blijven als alle Schilders in Nederland gewoon betalen ,
   Nu ineens David is verkeerd bezig in jullie ogen,
   En nogmaals waarom vraag ik het zo weinig , Omdat mensen niet meer kunnen ZWART werken als Schilderwerk, Ik kan alles bewijzen in onze omgeving,
   En ik heb ook goede verf hoor ,
   Er is geen verf in Nederland gemaakt dat in een keer dekt,
   Mijn verf dekt ook niet in een keer ,
   Maar mijn verf is wel Goedkoopste van Nederland is,
   Zoek maar een beste merk van Nederland dat voor Gevelverf 10 jaar GARANTIE geeft,
   Als ik een Gevel schilder geef ik aan klanten 15 jaar GARANTIE,
   Ik verkoop iedere week een Pallet Super Acryl Mat wit ,
   Geloven niet kijken allemaal op Facebook pagina van David Azimi
   Ook nog ik ben 7 dagen per week aan het werk ,

 • Meesterschilder

  David, voor die prijs mag je vanaf volgende week voor mij komen werken. Krijg je van mij 28,50 per uur incl materiaal. Kijken of ik dan tevreden ben. Zo niet, schilder je dan de rest van het jaar voor mij voor niets?

  1. En David heeft zelfs al loonsverhoging 😉

 • On topic: Iedereen valt David aan. Begrijpelijk, maar ook jammer. Onderbouw nu eens waarom jij het als vakschilder beter doet dan een goedkope schilder. Zorg nu eens dat je de meerwaarde van je hogere prijs uitlegt. Dat is in twee zinnen de essentie van mijn blog en mijn vraag aan jullie, de vakschilders.

  1. Meesterschilder

   Kwaliteit kost tijd, tijd is geld!
   Goed materiaal is duur.

   Deze bij elkaar opgeteld is kwaliteit. Kwaliteit zal altijd winnen. Een klant keert terug, weer een overwinning. Vaste klanten is waarde voor je bedrijf.

   Kwaliteit gaat bijv. 7 jaar mee.
   Kwantiteit 3 jaar.

   Wij horen bij kwaliteit. Maar op langer termijn ben je bij ons ook goedkoper uit omdat ons schilderwerk veel langer mee gaat voor de klanten en de klanten blijven daardoor bij ons en spreken onze goede naam door waarop meer groei volgt.

   Dus kortom: Kwaliteit gaat altijd met de eer strijken!!

   1. Kwast 2

    Meesterschilder dat wil alger niet begrijpen en hij vraagt of je het wil onderbouwen.
    Maar het ondernemerschap kun je niet in een paar zinnen onderbouwen!

    Het gaat om de kosten zoals AOV , verzekeringen en andere dingen die het uurloon bepalen, welke verf/leverancier je hebt, dus de kosten van verf. En vraag en aanbod!

    Ik vond het daarom ook jammer dat mensen als David er dingen opzet die het vak alleen schaden, en dat hij dan ook nog een schouderklopje krijgt van iemand die er klaarblijkelijk ook geen kaas van heeft gegeten.

    1. Beste Kwast 2, ik probeer hierboven uit te leggen hoe je om zou kunnen gaan met het fenomeen dat de meeste mensen hun zoektocht naar een schilder beginnen met een zoektocht op prijs. Want ja, dat is vervelend. Maar wel de realiteit.
     Het voordeel van zo’n laag uurtarief zou bijvoorbeeld kunnen zijn: geen offertes maken, alleen factureren en alles op uurbasis doen. Regent het? Meter loopt gewoon door, daar betaal je ook zo weinig voor. Dus wel 40 declarabele uren per week. Hoeveel zelfstandige schilders hebben dat? Reken dat nog maar eens door tegen je eigen uurtarief: geen tijd kwijt aan offertes en niet door het weer. Wat zou het jou schelen?

   2. Dank voor je onderbouwing, Meesterschilder. Op langere termijn ben je goedkoper uit zeg je. Ik ben dat helemaal met je eens en dat is een goed argument. (Overigens ook een prijs-argument ;-)).

 • Jwe

  beste David waar kom je vandaan ?

  1. David

   Uit Gemeente Sluis

 • Wie of wie
  Iedereen is welkom in mijn Bedrijf.
  Ik zet € 10.- tegen € 10000.-
  Als iemand van jullie een Blik verf van Gamma kunnen in mijn loods vinden . Dan betaal ik aan iedere persoon € 10000.- belasting vrij
  Als u niet kan vinden betaal gewoon € 10.- aan goededoel
  Waarom ben ik goedkoop.
  Omdat ik 20 pallets verf koopt
  Wie van jullie durft op deze periode zoiets doen . Ik zeg gelijk niemand

 • David

  Jullie zijn toch Schilders ????
  Waarom geven jullie geen 15 jaar GARANTIE voor een Gevel ???
  Ik zeg het weer . Omdat ik een beste verf hebt dan in Nederland
  Ik geef niet om de beste Merken van Nederland.
  Hoezoe. Top verf is toch altijd duur !!!!

 • ronald huijzer

  Zeg David waarom vind ik een foto op jouw site van je bedrijfsbus met de text “schilderen binnen en buiten 45.- all in per uur” dat is een stuk meer dan de 27.50 euro per uur all in als wat je hier boven vertel.
  http://www.schildersbedrijf-david.nl/36429798?i=36471352

 • Gerben B

  En als zzp’er kun je je eigen garage niet als werkplaats aan je bedrijf verhuren. Ook niet als je een vof hebt. Als bv kan dat wel. Maar voor een bv draai je te weinig omzet, of je hebt zijn om je de pleuris aan belasting te betalen.

 • ronald huijzer

  Gerben B waar staat dat je alleen als bv een ruimte van je eigen woning mag huren? in welke belasting regel/wet kan ik dat terug vinden?.

 • Een dure schilder

  Ik denk dat David een andere tijdrekening hanteert. Waarschijnlijk gaan er bij hem maar 30 minuten in een uur. Dan klopt die 27 euro per ‘uur’ wel.

 • Frans

  Met betrekking tot het voornoemde uurloon het volgende: €27,50 (voor goed schilderwerk!) is dus het cijfer wat de consument moet betalen. Dat is dus incl. BTW en materiaal. €27,50 minus de 6% BTW is €25,94. Stel een materiaalverbruik van 10% (hij heeft een winkel/groothandel en dus kan naar eigen zeggen erg scherp inkopen om zodoende op een theoretisch verbruik van €2,59 per uur uit te komen), dan kom ik uit op een bruto uurloon van €23,34. Van die €23,34 moet dus alles worden betaald. De bedrijfswagen incl. belastingen, verzekeringen, brandstof. De huur/hypotheek van je huis, je verdere levensonderhoud, je AOV, je ziektekostenpremie (incl. werkgeversaandeel), je niet werkbare uren (iemand toevallig vergeten dat we voorjaar 2016 maar amper buiten konden werken om kwalitatief goed schilderwerk te leveren?), om zo maar eens een paar items op te noemen. En ja, ik heb hier ook een AOV genoemd, maar die zou je kunnen skippen. Echter, in dit geval zou ik hem toch willen incalculeren, want je moet met een bruto uurloon van €23,34 heel veel uren per week gaan maken om een redelijk inkomen te vergaren. Dat je dan vervolgens zo ongeveer versleten bent als je >55 jaar bent en terug moet vallen op je AOV, moet je ook rekening mee houden. En dan ga ik er nog maar van uit dat de verzekeringsmaatschappij waar jij je AOV hebt afgesloten, ook daadwerkelijk tot uitkeren zal overgaan. Maar val je van een ladder die niet gekeurd is (ai, vergeten…), dan heb je zeer waarschijnlijk een serieus probleem. Je hebt zelf een onveilige werksituatie gecreëerd, dus reden tot het weigeren van een uitkering. Vergeet daarbij niet dat, doordat je een meer dan gemiddeld aantal uren werkt, het risico van een ongeluk en/of bovenmatige slijtage van je lichaam ook evenredig toeneemt.
  Een en ander neemt niet weg dat jij zelf bepaald welk uurloon je hanteert. Als het schilderen je lust en je leven is en je het liefst niet anders doet, 24/7/365, dan be my guest. Of je er verstandig aan doet, is mijns inziens een heel duidelijke tweede….

  1. Dag Frans, dat ben ik met je eens. Meneer heeft overigens al eens in de papieren versie van deze website gestaan als ‘De Specialist’ waarin hij oa aangeeft alleen maar te werken of te slapen. Dat is zijn keuze en zeker niet de mijne. Maar ik moedig het wel aan dat iemand een keuze maakt. Dat mis ik heel vaak bij schildersbedrijven. Kijk maar eens op de gemiddelde website: wij werken voor …. en dan volgt er toch een lijst.

 • Frans

  Met betrekking tot het huren van je eigen werkplaats het volgende: voor de fiscus ben je belastingtechnisch gezien een eenmanszaak. Dit houdt in dat aangaande de te betalen hoeveelheid belasting alles op een hoop wordt gegooid. Zou je de werkplaats als privépersoon willen verhuren aan je zaak, dan haalt dit fiscaal gezien niets uit want het gaat dan als inkomen op je privé stuk, ook al zou je theoretisch gezien een zakelijke aftrekpost hebben.
  In het geval van een BV (interessant vanaf een winst van >€100.000,-) is dit anders. Er is dan een aparte fiscale entiteit die met andere belastingheffingen te maken heeft. In zo’n geval kan het verhuren van je (privé) werkplaats aan de zaak interessant zijn. Maar praat eens met je boekhouder, die kan je van de hoed en de rand vertellen…

  1. Als de woning je hoofdverblijf is, heb je gelijk. Het ging mij echter vooral om de vergelijking met de vrachtwagenchauffeur, zo weinig verstand zou ik ervan hebben. Dan kan ik wel situaties voorrekenen waarin het wel kan.
   Hetzelfde over de opmerkingen dat zo iemand de markt kapot zou maken. Klopt niet. Voor dat uurloon kun je nooit iemand anders dan jezelf neerzetten dus het aantal uren dat je kan verkopen is zeer beperkt.

 • Om maar eens uit de cijfertjes te gaan, ik probeer tijdens het eerste gesprek via de telefoon al te achterhalen waarom men gaat schilderen.
  Is dat : 1 net een woning gekocht en wil hem goed in de verf hebben zodat de klant er lang plezier van heeft. 2 : de nieuwe klant de woning geschilderd wil hebben om hem te kunnen verkopen. 3 : een klant vraag een offerte aan en tijdens het telefoongesprek blijkt hij al 5 andere bedrijven te hebben benaderd.
  Aan de hand van dit soort klanten ga ik via het stellen van telefonische vragen na welke klant in mijn profiel past. Ik zit alleen maar in de Particulieren markt.

  1. Dag Hugo, ik vind alle reacties leuk, maar inhoudelijke hebben wel een streepje voor. Heel goed dat je gebruik maakt van een klantenprofiel dat bij jou moet passen! Dat zie je ook terug in je website en social media, vind ik.

 • Ik heb niet eens zin om deze toestand te lezen…
  David, wil jij voor mij komen werken? Je bent bijna net zo goedkoop als een Pool, Hongaar en/of Joegoslaaf. En dan kan ik gewoon Nederlands tegen je praten….
  en thuis blijven zitten, want dan ga jij het voor mij verdienen.
  We worden echt een goed team!

  1. Dag Margriet, jammer dat je het niet wil lezen. Juist jij bent typisch iemand die zich heel goed weet neer te zetten. Daar gaat het blog over.

 • Dit kun je ook omschrijven als een social media strategie, vanuit David.
  Gebruik maken van een bestaande blog,waar David zijn doelgroep zich in bevind.
  Intentie is prima zelfs slim,maar de uitvoering rammelt aan alle kanten.
  Maar de gratis ”reclame” voor zijn eigen ”verfgroothandel”, die heeft hij toch maar mooi binnengesleept.

  1. Ja, zo kun je het zien, Idsko. Maar gezien het publiek van deze website (overwegend concullega’s) lijkt me dat een gewaagde keuze. En dan zeker gezien de uitvoering.

 • Iedereeen is gewoon Jaloers
  Dat mag ik wel zeggen.
  Goed luisteren.
  Blijkbaar heeft hier niemand als David zoveel werk. Ga gewoon je werk doen.
  Waarom kopen jullie dan geen verf van Prolaq????
  Omdat goed en betrouwbaar en goedkoopste van Nederland is.
  Vanaf nu bepaal ik zelf aan wie dat ik ga verkopen .
  Geen een Schilder van Nederland is welkom bij mijn bedrijf . Koop lekker bij beste merk van Nederland

  1. Dag David, zo werkt het spel niet, naar mijn bescheiden mening. Niet eerst uitdagen en dan verrast zijn door de negatieve reacties. Daarnaast heb je nu wel voldoende reclame gemaakt voor je verfmerk. Eén advies wil ik je graag geven: zowel de website van je schildersbedrijf als die van je verf rammelen nogal. Daar zou ik wat aan doen.

   1. Beste Alger Van Maaren
    Ik verkoop meer dan 5 Paletten per week
    Mensen zijn toch niet gek dat kopen , Mijn Merk is al bekend maak ik daar geen zorgen ,
    Niemand van jullie wil gewoon 1 ltr Proberen van mijn producten , Blijven jullie maar beste Merken kopen , ( Kwaliteit hoeft niet altijd duur te zijn !!!!!!!!!!!!!!! )
    Dat geeft niet en dat geef ik ook niet om ,
    Let maar op in kleine toekomst ,
    Ik ga overal in Nederland een winkel openen ,
    Ik ben zeker nergens welkom . Omdat ik goedkoop ben ,
    Ik vraag wat ik wil , Het is gewoon vrije markt ,
    Die mensen zitten hier zeker hebben ze niks te doen ,

 • Misschien heeft David een partner met een goede baan, waardoor hij met een lager uurloon tevreden is en geen AOV nodig heeft door zojuist genoemde reden. Waar staat wat hij per maand verdient met verkoop van verf? Misschien wel zoveel dat de meeste van ons jaloers zijn op zijn omzet per maand. Met veel uren maken komt hij toch aan een leuke boterham. Prima hoor. Laat een ieder het op zijn eigen manier doen.
  Ik wens iedereen de wijsheid om eerst zijn eigen tuintje te wieden.

  1. Wijze woorden! Jullie hebben overigens ook een mooie focus gekozen.

   1. Dank je. We doen net als iedere goede ondernemer op onze eigenwijze wijze ons best om aan het eind wat over te houden

  2. Het is ook Nederland ,
   Mijn Partner werkt niet, Zij is pas 2 jaar in Nederland en ook nog , Ik moet € 5000,- per jaar voor haar School ook bij betalen , Kijk zelf , Mensen komen binnen en alles wordt voor hun klaar gezet, Maar wij blijven wel werken voor hun GELD, Waar blijft Eerlijkheid , Onze Regering zit FOUT niet ik hoor ,

 • Rafael

  Schilderwerken in Nederland is den catastroff!

 • “Van een kleine groep die op elkaar steunde tot een grote groep die tegen elkaar concureren” We zijn met meer, maar hebben ook meer mogelijkheden om met elkaar verbonden te blijven. Gebeurt dit genoeg vinden jullie?

  Ik vind dat niemand 60 uur moet werken.. Een klant van mij zei ooit “als jullie het van maandag tot vrijdag niet weten te verdienen, dan lukt dat ook niet van maandag tot zondag” en zij heeft gelijk, of niet?

  Wij werken van maandag tot vrijdag en gaan na onze reorganisatie zelfs tot 15:00 werken. Oftewel, je kinderen van school kunnen halen, winkelen, gitaarles of yoga, in de winter nooit in het donker thuiskomen EN meer verdienen. Hoe dan? Nou, iig niet door meer uren te werken, maar door te kijken naar hoe we werken, ook in het geheel. Doe jij dat ook wel eens?

  We komen mensen tekort in de schildersbranche, dat heeft twee oorzaken. 1: de branche vergrijst, 2: een deel van onze werkwijze is zacht uitgedrukt, gedateerd. Oftewel, we werken niet efficient genoeg maar zijn ook niet met genoeg.

  Wij van Smits Coatings gaan verandering brengen, en hoe we dit doen teneinde met iedereen delen. Wij willen dat elke schilder en zzp schilder in Nederland genoeg verdiend, maar vooral niet meer onnodig ziek wordt door zijn of haar beroep.

  Tot slot, zouden we allemaal niet nagenoeg hetzelfde uurtarief moeten handhaven? Zzp schilders onder de armoede grens.. dat zegt weer een hoop over onze branche. Is toch kansloos? Of durven we niet zo naar onszelf te kijken?

  Ik wil iedereen alvast motiveren om eens kritisch te kijken naar hoe je werkt en hoe onze branche als geheel functioneerd. Want ik vind dat we niet moeten klagen en piepen maar onze verantwoordelijkheid moeten gaan nemen. Wat denken jullie?

  Ps. Ze noemen ons niet voor niks de patat generatie! Dat is toch gewoon kut :p

  1. Hoi Wesley,

   leuk weer eens wat van je te horen! Ik ben benieuwd naar de stappen die je bedoelt. Kun je een tipje van de sluier oplichten?

   Groeten, Alger.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Studiedag Circulair Bouwen

Relatief veel zzp’ers gestopt in eerste half jaar

Gouden tijden voor beunhazen door tekorten in bouw

Hoe-vaak-moet-ik-schilderen module van Anker stuy

Flexibelere aflossingsregeling coronabelastingschuld


Naar archief >