Ga naar hoofdinhoud

Kruisbestuiving


De schildersbranche staat bij velen te boek als traditioneel en conservatief. Klopt dat beeld anno 2022 nog wel?

Al decennialang wordt verf op dezelfde manier met een kwast of roller aangebracht, maar dat wil niet zeggen dat er geen innovatie plaatsvindt. Mechanische applicatie is al jaren met een opmars bezig, zowel binnen als buiten. En wat te denken van de vorig jaar geïntroduceerde SprayMaster? Als we de Franse start-up Les Companions mogen geloven, komt binnenkort ook in Nederland een spuitrobot op de markt die de schilder op de werkvloer kan assisteren bij zijn activiteiten.

Moderne technieken

De laatste jaren doen verschillende moderne technieken hun intrede in de schilders- en onderhoudsbranche. Van UV-droging op locatie voor vloercoatings tot inspecteren van vastgoed met behulp van drones. Tot de verbeelding sprekend is ook de inzet van de innovatieve robothond Spot, die kan helpen met inspecteren op moeilijk bereikbare plaatsen. Savantis zal de mogelijkheden van deze trouwe ‘viervoeter’ demonstreren tijdens Masters of Maintenance, dat op 2 en 3 november in Hart van Holland in Nijkerk plaatsvindt. Tijdens dit event komen meer technische hoogstandjes voorbij. Zoals het virtueel spuiten van verf, maar ook een demo digitale inspectie door Aeroscan en analyse van vastgoed met behulp van artificiële of kunstmatige intelligentie (AI) door Spotr.

Mix van disciplines

Het leuke is dat dit soort ‘high tech’ tijdens Masters of Maintenance wordt afgewisseld met bijvoorbeeld workshops hout- en marmerimitaties en vergulden door de StudieClub Schilders. Maar ook kleur maken en kleur als ‘wapen’ in het verkoopgesprek komen aan bod. Deze mix van disciplines en technieken moet in Hof van Holland leiden tot een dynamisch programma dat verschillende generaties aanspreekt. Het ultieme doel is een kruisbestuiving, want denken in hokjes is de dood voor elke sector. Er zijn absoluut ‘jongeren’ die zijn geïnteresseerd in het ambacht en ‘ouderen’ die moderne technieken omarmen. Beiden zijn welkom in Nijkerk. Van elkaar leren en elkaar inspireren, daar draait het om.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Afbouw Vakdagen mikt óók op schilders

Potkwast 14: ‘Je hebt niks aan jaknikkers’

Potkwast 13: Pionieren met elektrische fietsen

Potkwast 3: Donald Duck versus Guus Geluk

Potkwast 2: ‘Afstand tot arbeidsmarkt’ bij het grofvuil


Naar archief >