Koopje wordt duur... • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Koopje wordt duur…


Ik moest  verf kopen  tijdens het uitoefenen van mijn vak. Ik was bij een klant bij mij in de buurt. Ik moest daar wat muren schilderen. Als ik wat nodig had moest ik maar even in de schuur kijken. En inderdaad kwam ik latex te kort.

Dus ik naar die schuur gerend om wat latex bij te halen. Toen ik binnen kwam voelde het stervend koud aan. Tot mijn verbazing zag ik wel honderden liters latex staan. Ik nam er een mee naar boven en trok de deksel eraf. Er kwam een luchtje af dat wil je niet weten! En er lag een gelige brei op de latex zelf. Ik dacht hier kan ik niet mee sausen.

Ja dat was een koopje!

koopjeIk belde de klant meteen op en vroeg wanneer hij de latex gekocht had. Hij vertelde mij dat hij dat jaren geleden gekocht had als een koopje. Daarop melde ik dat de latex onbruikbaar was. Er ontstondstond daarna een discussie. Ik heb de eer aan mij zelf gehouden en beleefd het werk stop gezet. Daarna hebben we van elkaar afscheid genomen en wat verrekend. Ik heb hem erop gewezen dat je verf vorstvrij moet bewaren en dat latex slechts een jaar tot anderhalf jaar kunt opbergen. Hij zou dit in acht nemen, al geloof ik dat het hem niet veel schelen kon.

Goedkoop wordt duurkoop!

Ik bedoel met dit artikel te zeggen dat je denkt dat je een koopje hebt binnen gehaald. Maar niets is minder waar. Het kost je alleen maar geld. Je koopt toch iets vooraf wat je gelijk nodig hebt? Met latex en verf moet je voorzichtig om gaan. Koop nooit te veel in . Doe dit met beleid. Op internet staan genoeg tools om uit te rekenen hoeveel verf je nodig bent. Zelf heb ik ook een rekentool gemaakt. Hiervoor moet je mijn e-book downloaden. Download e-book hier gratis.

Wil je echt een koopje? Kijk dan hier voor informatie!


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Wits Noord ontwikkelt protocol voor binnenwerken

Duivens bedrijf komt met opblaasbaar tussenscherm

CO2-footprint in Wijzonol Levensduurverwachting Tool

SchildersVAKTV bij jongste schilderondernemer Dylan (17)

Boek over overdracht familiebedrijven


Naar archief >