Ga naar hoofdinhoud

KEIM voor binnen


De schoonste muurverf? Waarschijnlijk wel. Dat zegt Eric van Keim tegen mij als ik hem doorvraag over de nieuwe Keim Innostar binnenmuurverf. Natuurlijk is dit een onderwerp dat moeilijk vergelijken voor mij, als schilder. Ik heb helaas geen lab in mijn werkplaats. Maar het zegt wel wat over de ambitie van Keim. Een zeer schone, duurzame en concurrerende binnenmuurverf in de markt zetten.

Innostar
Net als menig muurverf van Keim is ook deze muurverf een sol-silicaat. Dat betekend dat deze ook toegepast kan worden over oude acryl muurverf heen. De hechting is daarop geen probleem. Deze muurverf bevat dan ook geen acrylaten en is fossiel vrij. Dit maakt het een geurloos en ecologisch product. Zeer geschikt voor gevoelige toepassingen zoals kinderkamers (geen langzaam uitredende weekmakers), ziekenhuizen en scholen. Maar door zijn mooie matte en kleurechte uitstraling ook zeer geschikt voor regulier sauswerk.

Praktijk
Mijn praktijktest met deze muurverf betrof een grote woonkamer. De wanden waren voorzien van een laag vers Roodband pleisterwerk. In principe kan de Innostar zonder voorstrijk op pleisterwerk maar voor een beter rendement en mooier eindresultaat besloten wij de ondergrond voor te behandelen. Het meest geschikte product hiervoor is Keim Soliprim. Een waterig silicaat voorstrijkmiddel. Deze werd aangebracht met een blokwitter. De laag voorstrijk verdween meteen diep in de ondergrond. Na voldoende droging gingen we verder met de muurverf.

Keim Innostar

Sauzen
De verf is te verwerken met kwast, roller en spuit. Ik gebruikte een standaard roller. Deze spetterde wel iets meer dan ik van andere muurverven gewend ben. Bij navraag werd een kortharige viscose roller geadviseerd. Dat is dan voor de volgende keer. Het spetteren was overigens wel te overzien. Verder verwerkt Innostar net als andere muurverven. Snijden met de kwast ging prima. En het rollen op de voorbehandelde ondergrond ging heel soepel. Na een laag waren de wanden al erg mooi. Maar op verzoek van de klant toch een tweede laag aangebracht. Met een mooi mat en streeploos resultaat.

De schoonste?
Ik heb geen idee. De vergelijking met reguliere acrylmuurverven zal Innostar het makkelijk winnen. Zeker omdat dit product beschikt over het zwaarwegende NaturePlus certificaat. Maar of het uiteindelijk de schoonste zal blijken, dat laat ik liever over aan de geleerden. Wat ik als schilder wel weet is dat deze verf geurloos werkt, snel droogt en schrobvast is. Zeer mooi mat met een fijne verwerking. Minpuntje is dat donkere kleuren niet leverbaar zijn en het iets meer spettert. Verder is dit een aanrader voor iedereen die veilig en schoon wil werken met een heel betaalbaar, premium muurverf.

5 reacties op “KEIM voor binnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Campagne tegen kwast spoelen onder de kraan

West knapt zuidelijk seinwezen op

Lage-inkomensvoordeel voor werkgevers vervalt

Restauratie van zeldzame interieurs Bossche stadhuis

Meiden kijken in de keuken bij Van Wijhe Verf


Naar archief >