Blog

Ja, we zijn nu allemaal zo’n beetje wel uit de winterslaap gekrabbeld. Maar veel gaat nog op halve kracht. De binnenklussen kunnen best sneller, maar als de portefeuille niet vol zit, gaat het tempo als vanzelf naar beneden. Onterecht, want er is veel te leren.Uiteraard zijn veel werkend-leren-leerlingen dezer dagen op de opleidingen. Voor regulier onderwijs, en ook vaak voor de cursussen die fabrikanten van verschillende producten maar wat graag komen presenteren: van tape tot houtreparatiemiddel, van steiger tot hoogwerker.

Ook de afdelingen van de Studieclub Schilders draaien op dit moment hun programma’s, en menig groothandel belegt nu zijn informatiemarkten en workshops, nog even afgezien van vele fabrikanten die mensen naar hun vestigingen uitnodigen om zich in hun producten te verdiepen. En dan komt de BouwBeurs er nog aan en niet te vergeten de Farbe, in maart, in Keulen.

Ik heb daar lang een beetje met vervreemding naar gekeken: als je toch iets wilt weten over een product of methode, dan zoek je daar toch zelf naar? Je gaat naar de groothandel of laat een vertegenwoordiger komen op het moment dat het je invalt en dat je het nodig hebt. Waarom dan al die bijeenkomsten? Toch niet altijd voor de, altijd smakelijke, dat wel, bitterballen of borrels?

Maar het zijn twee dingen: drukte en kat-uit-de-boom kijken. Als de regen is weggetrokken en de zon weer gaat schijnen is het gewoon knallen tot de herfst, weinig tijd voor rondneuzen. En dan red je je wel met de kennis en vaardigheden die je hebt. En omdát je je daarmee redt, vind je dat bewezen producten, en laat je die niet snel los. Al die cursussen, workshops, avondjes, beurzen zijn er dan om op veilige afstand en onder begeleiding en onder geconditioneerde omstandigheden eens goed te kijken naar producten en methodes die je niet zelf gebruikt (of die je al wel gebruikt maar waar je meer van zou willen weten). Daar is helemaal niets mis mee. Dus: hup, tempo, afronden dat schilderwerk. Ben je mooi op tijd voor aanvang van het informatieavond.

Over Jan Maurits Schouten

Jan Maurits Schouten (1965) is getrouwd, 'heeft' twee kinderen. Studeerde aan de Hogeschool Arnhem en de Radboud Universiteit Nijmegen. Werkte voor verschillende vakbladen. Regisseerde bedrijfsfilms. Liefhebbert in de literatuur. Hoofdredacteur van SchildersVakkrant sinds 2000.

Bekijk alle berichten van Jan Maurits Schouten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.