Hyven of hypen? • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Hyven of hypen?


Een blog of wat geleden vroeg ik naar uw web-aanwezigheid. Ik suggereerde
dat de vriendensite hyves wel eens een interessante zou kunnen zijn om uw tijd
aan te besteden. Die blog heeft me tot nu toe precies twee (2) nieuwe
hyve-vrienden opgeleverd. Toch zie ik wel mogelijkheden.

Ja, mij kun je ook vinden op hyves. Zoals zoveel van mijn generatiegenoten en nóg stokoudere mensen moest ik gewezen worden op het bestaan van het fenomeen door jongere en vooral veel hippere collega’s.
 
Mijn oproep in die vorige blog heeft me precies twee ‘vrienden’ opgeleverd. Ten eerste is daar ‘vriend’ Jan Brandt (hi Jan), actief in de schildersbranche met het prachtproduct Thermoshield .
Van dat product heeft Jan nu juist weer geen Hyve gemaakt. Terwijl tevreden en ontevreden gebruikers van dat bijzondere verfje er natuurlijk ideaal over het product met elkaar in gesprek zouden kunnen komen.
 
Dan heeft Jelle Tenge het beter begrepen. Deze stoere Gorrendijkse schilder heeft niet alleen een eigen hyve, maar speciaal ook een voor zijn schildersbedrijf .
Het is allemaal nog niet je van hét (zo zou ik toch écht voor een ander achtergrondje kiezen, Jelle!), maar het begin is er. Tenge gelooft dat hij met zijn bedrijfshyve aanzienlijk beter aan klantenbinding kan doen dan met alleen zijn website .
 
Ik denk dat hij gelijk heeft. Met één mits: dat hele gehyve staat of valt met de activiteit van de deelnemers. Een hyve hebben betekent dat je er, veel meer dan bij een website, met grote regelmaat ‘leuke dingen’ mee moet doen. En ook je hyve ‘vrienden’ moeten actief genoeg zijn om het leuk te houden.
 
Ben benieuwd of er meer hyvers zijn in schildersland


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


RLT Z brengt kwastenkoker Van Dam’s in beeld

Finalisten Beste Leerbedrijf én Leermeester bekend

Prijs RAW Paints op Duurzame Dinsdag

Baan als schilder lonkt voor acht werkzoekenden

AGC sluit floatglasoven door coronacrisis


Naar archief >