Houten jaloezieën verfraaien met een stof • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Houten jaloezieën verfraaien met een stof


Oh wat is dit vak toch leuk om te doen zeg! Steeds weer nieuwe ideeën krijg ik ter ore.

Een bekende klant van mij vroeg mij of ik wel eens houten jaloezieën had geschilderd. Ik antwoordde met een volmondige “nee”. Ik zie dit als een uitdaging en vroeg wat de bedoeling was. Ze konden dicht worden geschilderd omdat ze toch nooit naar beneden hingen. Dat was van mijn kant een hele opluchting. Hier bedoel ik mee: qua tijd. Er moesten er in totaal zestien worden geschilderd.

Ik heb gekozen voor Histor-grondverf en -aflak. Dit heb ik gedaan mede omdat ik snel wou werken. Daarnaast heb ik er eerder mee gewerkt en is goed te noemen qua dekking.

Een mooie plek om te schilderen zeg! Ik kom er inmiddels al 15 jaar en de klant had voor mij een ruimte gemaakt waar ik rustig kon schilderen. De kachel erbij aan en een muziekje op de achtergrond. Nou, wat wil je nog meer? Daarom heb ik nog steeds plezier in mijn werk. Ik ben gek op dit soort klusjes en zie het als een uitdaging.

Ik had mij vooraf een volgorde van werken bedacht: eraf halen, bij elkaar binden en de overige touwen die nodig waren om de jaloezie van beneden naar boven te doen glijden, eraf geknipt. Vervolgens op een tafel gelegd in porties van 3 en begonnen met ontvetten met Scotchbrite. Daarna 2 keer een grondverf aangebracht en afgelakt met een zijdeglans. Als laatste weer op zijn plaats gehangen.

Houten jaloezieën met een franje

Toen dacht ik dat ik klaar was met de job. Niets was minder waar. Er moest nog een soort franje van stof komen onderaan de jaloezie. Dit heb ik door middel van nietjes vastgemaakt. En ik moet eerlijk bekennen dat ik het totaalbeeld echt leuk vind. Ik vind het altijd knap hoe mensen op zulke ideeën komen. Ik zie al weer uit naar een volgende opdracht!


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Petra Baartman zet trappenhuis in de siena (video)

Verf zorgt voor behoud spoorbrug Cardiff

Rechter buigt zich over chroom-6-zaak Tilburg

Aanvraagperiode voor SLIM-regeling gestart

AkzoNobel kleurt nieuwe Mediamuseum


Naar archief >