Blog

In onderstaand Nimeto nieuwsbericht is te zien hoe vele leerlingen van het Nimeto in Utrecht onwel zijn geworden door gevaarlijke verflucht. Het praktijklokaal is ontruimd op één slachtoffer na. Wat een vreselijke toestant en het blijkt maar weer dat verf enorm gevaarlijk kan zijn. Presentatrice Saskia praat ons bij in deze Nimeto Newsflash. SPOILER: het is fakenews.

Veiligheid
Ondanks dat dit een onschuldig filmpje is, is het mooi dat er op de school duidelijk aandacht is voor de gevaren van verf. Gezien het recente echte nieuws rondom het gebruik van chroom6 in verf blijft dit een actueel thema. En ook de huidige binnenverven voor de professionele schilder zijn niet geheel vrij van gevaarlijke stoffen. Niet op de schaal van chroom6, maar toch. Gelukkig is er groeiend bewustzijn bij de fabrikanten dat er hard gewerkt moet worden aan nog veiligere verf. Enkele, meest wat kleinere fabrikanten hebben al hoogwaardige, zowat ongevaarlijke verf in hun assortiment.

SPS Multimat
In dit filmpje, gevonden op social media, wordt de Multimat muurverf van SPS aangewezen als boosdoener. Maar deze verf is natuurlijk gewoon geschikt voor professioneel binnengebruik. Het bezit maximaal 30 gram vluchtige organische stof per liter verf. Dat is nooit genoeg om een hele school ziek te maken. Toch hoop ik dat dit soort filmpjes bijdragen aan het terugdringen van gevaarlijke stoffen in verf en aansporen tot het verder verduurzamen van de gehele verfplas.

Over Richard Hoogstraten

Richard is al meer dan 15 jaar ondernemend in de schildersbranche. Kwam in 1994 als vakschilder van het Nimeto. Heeft ervaring als schilder, houtrot-instucteur, (verf)technisch adviseur, projectleider. Sinds 2013 is duurzaamheid het speerpunt geworden. Als ambassadeur voor milieuvriendelijk schilderen onderzoek Richard de praktische kant van duurzaamheid voor schildersbedrijven. Onder Blauw Vlas adviseert, schrijft en fotografeert hij er op los. Hiermee helpt hij collega schilders, groot en klein, gezonder en minder milieubelastend te werken. Helpt hij opdrachtgevers bij de het maken van de juiste, duurzame keuzes. En verzorgt de Richard fotografie van schilderwerk voor publicaties, social media en print.

Bekijk alle berichten van Richard Hoogstraten

5 reacties op “Nimeto studenten ziek van verf

 1. Daan schreef:

  Hey, hoe kan het dat wij in dit artikel staan? Dit filmpje staat verborgen en wij wisten niet dat het zomaar gepubliceerd zou worden 🙁 Hoe kan dat zo gebeuren?

  groetjes, daan

 2. Yvar schreef:

  Hey Daan, ik vraag me zo iets ook af
  Deze video is volgens mij inderdaad verborgen op Saskia haar YouTube kanaal. Dus moet iemand het hebben doorgestuurd.

  Meest logische oplossing lijkt mij dat de video van de site wordt gehaald denk ik. Want dit is volgens mij zonder toestemming van jullie op deze site gezet.

  Gr yvar

 3. Beste Daan en Yvar,

  Ik vond dit filmpje heel simpel in mijn timeline van LinkedIn, met link en al. En omdat ik het gewoon kon delen leek het mij niet verborgen of afgeschermd. Ik kon het zo vinden en delen via het kanaal van Saskia, openbaar dus.

  Nu is het een vrij onschuldig filmpje maar als Saskia wil dat het van deze site af gaat moet ze maar even contact met mij opnemen, dan zal ik dit blog verwijderen. Ze kan het ook beter beveiligen. Of we laten het zo want het is eigenlijk wel leuk toch?

  Met vriendelijke groet,

  Richard Hoogstraten

 4. Daan schreef:

  Weet u nog op welke LinkedIn pagina deze video heeft gevonden?

 5. Daan schreef:

  Laat maar, ik heb het filmpje al gevonden. Degene die het heeft gedeeld had namelijk niet verteld dat hij het zou posten. Het was voor een schoolopdracht & de video staat verborgen. Als Saskia het van de site af wilt, zal ze u contacteren.

  Met vriendelijke groet,

  Daan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.