Blog

Het blijft lastig en ik weet niet hoe het anders zou kunnen. Een paar jaar geleden hebben we bij de Nationale SchildersVakprijs de ‘Voorselectie’ ingevoerd. Daarna volgt pas de ‘nominatie’. Maar leg dat maar eens uit…

Ze staan er weer mooi op, de 32 projecten die dit jaar de Voorselectie hebben gehaald.Prachtprojecten. Vele ervan zouden genomineerd kunnen worden. Moeten, misschien wel. Dat is ook de gedachte achter die Voorselectie: elke jury beweert altijd dat het ‘o-zo-reuze-moeilijk’ was. Nou… bij de Nationale SchildersVakprijs is het dus echt een hels karwei. En zonde als het grote publiek alleen de genomineerden te zien krijgt, die negen projecten die de jury uitkiest, en niet de tientallen prima projecten die daar misschien ook wel een plaatsje tussen verdiend hebben.

Mooi hoor, als je die mail in de inbox krijgt, met het ‘gefeliciteerd, u bent door naar de Voorselectie’. Die mail legt het vervolgens allemaal netjes uit, hoor. Maar ondertussen zie je dus allerlei schilders trots op social media melden dat de ‘genomineerd’ zijn. Niet dus. Dat komt nog. Misschien. Maar misschien ook niet. Je bent Voorgeselecteerd. Wees er maar trots op.

Over Jan Maurits Schouten

Jan Maurits Schouten (1965) is getrouwd, 'heeft' twee kinderen. Studeerde aan de Hogeschool Arnhem en de Radboud Universiteit Nijmegen. Werkte voor verschillende vakbladen. Regisseerde bedrijfsfilms. Liefhebbert in de literatuur. Hoofdredacteur van SchildersVakkrant sinds 2000.

Bekijk alle berichten van Jan Maurits Schouten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.