Hoe lang kan de verf goed blijven? • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Hoe lang kan de verf goed blijven?


Gebeld door een klant die vroeg of ik zijn keuken wel wou schilderen. Uiteraard ben ik op dat aanbod ingegaan. ‘De latex heb ik zelf’, deelde hij mee, ‘kan jij daar even naar kijken?’

Dus: ik in de auto gestapt en er naar toe gereden. De emmer latex stond al klaar. Heb de emmer opengemaakt en zag wel dat hij geroerd moest worden. Het rook totaal niet naar gekke luchtjes. Na flink wat geroerd te hebben heb ik wat latex op een klein plankje laten drogen. Niks mis mee. Ik vertelde hem dat ik de latex wel kan gebruiken, dat scheelde toch in de portemonnee van de klant.

Vervolgens het werk uitgevoerd en we waren beiden tevreden over het resultaat. Toen ik de factuur overhandigde vroeg hij mij wat ik dacht hoe oud de latex is. Ik vertelde hem dat je latex tot drie jaar vorstvrij en droog kan bewaren, mits goed afgesloten. Toen liet hij mij de datum zien: De verf was al acht jaar oud. Ik kon mijn ogen niet geloven. Ga hier geen merk noemen, maar het schijnt dat de verf dus langer houdbaar is dan wordt verondersteld.


Deel via:

1 reactie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Verf zorgt voor behoud spoorbrug Cardiff

Rechter buigt zich over chroom-6-zaak Tilburg

Aanvraagperiode voor SLIM-regeling gestart

AkzoNobel kleurt nieuwe Mediamuseum

OnderhoudNL: energiesubsidie VvE’s komt terug


Naar archief >