Blog

Heeft u dat ook wel eens? Iemand vraagt na een tijdje: ‘Zie je niets aan mij?’ U denkt misschien, ja nu je het zegt, maar ik zou echt niet weten wát. Of u haalt uw schouders op en heeft géén idee. Een derde mogelijkheid is dat u maar gaat gissen. Bril? Kapper?

Laatst kwamen mijn zoon Aaron en mijn dochter Amber weer eens gezellig eten. Ze eten ook alleen biologisch vlees en dat heel graag bij mij. Aaron is net student-af en Amber studeert nog, dus vandaar.

Eenmaal aan tafel zei Aaron dat hij zijn haar wel eens een tint lichter wilde verven. ‘Gaaf! Moet je doen’.  zei Amber. ‘Ja, leuk hé, maar mam, zo te zien vindt jij het niks?’

‘Nee, het lijkt mij geen goed plan. Het kost geld en het is slecht voor je haar.’ Typisch een opmerking van een moeder waar ze zich toch niets van aantrekken ‘…en niemand ziet het.’

Nou, dat laatste argument was wel erg belachelijk. Natuurlijk zien ze het wel! Hoe kom je daar nu weer bij dat ze het niet zien?

 

De clou

‘Lieve schat je zit hier al een paar uur. Ik heb gisteren mijn haar geverfd en jullie zien ook allebei niets dus waarom zouden ze het bij jou wel zien?’ 

Aaron zat mij enige seconden meewarig aan te kijken waarna wij alle drie dubbel hebben gelegen van het lachen.

 

Leuk filmpje

Op Youtube staat een leuk filmpje over een soortgelijke situatie. 

Een persoon wordt om de weg gevraagd. Intussen loopt er een persoon doorheen en wisselt met de ander. De persoon gaat gewoon door met uitleggen en heeft niets van de persoonsverwisseling in de gaten. 

Http://www.youtube.com/watch?v=vBPG_OBgTWg Veel kijkplezier!

Over Marijke van Loon

Marijke van Loon is zelfstandig gevestigd kleur- en belevingsspecialist (www.marijkevanloon.nl  www.vanloonkleuradvies.nl) en aangelsoten bij de Stichting Kleurenvisie, voorheen de Nederlandse Vereniging van Kleurenstudie (NVVK) Zij adviseert particulieren, architecten, onderhouds- en schildersbedrijven, maar voornamelijk gemeenten, instellingen en corporaties op het gebied van kleurgebruik in het in- en exterieur. Van Loon ziet 'kleur als visueel geluid'. Zij geeft workshops in kleur, kleurpsychologie en beleving. Marijke geeft regelmatig lezingen over Kleur, mens en beleving.

Bekijk alle berichten van Marijke van Loon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.