Blog

Laatst was ik met een vriendin in Oudewater. Zij wilde graag eens kijken in een heel leuk winkeltje dat daar is. Aangezien ik al vaker op de fiets in Oudewater ben geweest en dit echt een heel leuk stadje is gingen wij hiernaar op weg. Nu kom ik Oudewater altijd binnen vanuit het zuiden. Immers vanuit IJsselstein ga je niet helemaal omrijden met de fiets om in Ouderwater te komen.

Dit keer waren we met de auto en ja hoor, een wegomlegging. Aangezien we echt onze zinnen hadden gezet op het winkeltje zijn we flink omgereden om toch maar in Oudewater terecht te komen. Fijn dat je in deze stadjes nog vrij kunt parkeren en ook nog eens dicht bij het centrum.

Ik moet toch maar eens iets verder kijken in het vervolg dan alleen het centrum, want hierbij vlak in de buurt vonden wij het project. Op de voordeuren zit een bordje met: Stadsmonument Oudewater. We hebben nog een leuk gesprekje gehad met een bewoonster. Het project is ongeveer 5 jaar geleden in de huidige kleuren geschilderd. De bewoners zijn erg tevreden over de huidige kleurstelling. Zelf de heggen zijn door de woningbouwvereniging of de gemeente, dit kan ik niet precies meer herinneren, aangelegd. En worden ook bijgehouden. Het zou volgens hen jammer zijn als weer iedereen zijn eigen afscheiding gaat maken. Juist nu ze zo’n bijzonder project hebben gerealiseerd.

En bijzonder is het inderdaad. Het kleurgebruik is robuust, krachtig en aanwezig. Zeker door de bijna brutale gele tint trekt het de aandacht. De dakoverstek  zal u op de foto als wit ervaren, maar deze is geschilderd in een bijna witte blauwgroene tint. Een afgeleide tint van de dakrand. Wij vonden het in ieder geval prachtig! Tenminste dat wil zeggen zoals de kleuren op deze vorm van architectuur gebruikt zijn. Vooral geel is een moeilijke kleur voor architectuur en slaat vak de plank mis, maar in dit geval helemaal raak. Kortom, wij hebben ervan genoten en hopen op onze tochten meer van deze juweeltjes tegen te komen.

Over Marijke van Loon

Marijke van Loon is zelfstandig gevestigd kleur- en belevingsspecialist (www.marijkevanloon.nl  www.vanloonkleuradvies.nl) en aangelsoten bij de Stichting Kleurenvisie, voorheen de Nederlandse Vereniging van Kleurenstudie (NVVK) Zij adviseert particulieren, architecten, onderhouds- en schildersbedrijven, maar voornamelijk gemeenten, instellingen en corporaties op het gebied van kleurgebruik in het in- en exterieur. Van Loon ziet 'kleur als visueel geluid'. Zij geeft workshops in kleur, kleurpsychologie en beleving. Marijke geeft regelmatig lezingen over Kleur, mens en beleving.

Bekijk alle berichten van Marijke van Loon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.