Boekhouden voor zzp'ers

Goed gedrag aftrekbaar

1

Misschien hebt u afgelopen dinsdag, lintjesdag, géén onderscheiding gekregen. Dan moet u op een andere manier aantonen dat u niets op uw kerfstok hebt als u dat gevraagd wordt.

Als u zzp’er bent en uw opdrachtgever  vraagt u om een Verklaring van Goed Gedrag (VOG) aan, dan kunt u de kosten daarvan als kosten voor de fiscus opvoeren.

Een VOG kun je als ‘natuurlijk persoon’ alleen aanvragen als het bedrijf waarmee je zaken wilt gaan doen dat van je eist. Die legt de aanvraag voor een VOG bij de gemeente of andere overheid voor. Op basis van die aanvraag kan de zzp’er zich melden aan het digitale loket van screeningsautoriteit Justis, of met een formulier bij het echte loket van de gemeente.

Bent u ZZP’ er en wordt u als bedrijf om een Verklaring van Goed Gedrag gevraagd, dan gaat het om een VOG voor rechtspersonen (VOG RP). Die kan elk bedrijf zelfstandig aanvragen via de website van Justis. Dat kost 207 euro per aanvraag. Deze kosten kunt u dus weer aftrekken voor de belastignen.

http://zzp-boekhouder.nl/boekhouder-amsterdam

Over Peter Brink

Peter Brink is financieel deskundige. In die hoedanigheid schrijft hij voor uiteenlopende landelijke bladen. Daarnaast heeft hij een eigen boekhoudkantoor, gericht op zzp'ers, www.zzp-boekhouder.nl. In zijn blogs veel praktische financiële tips voor de zzp'er.

Bekijk alle berichten van Peter Brink

1 reactie op “Goed gedrag aftrekbaar

  1. H Boss schreef:

    Mijn zoon is gevraagd een VOG to overhandigen voor een baan bij de KLM via Randstad. Daar hij een jaar in Amerika heeft gestudeerd, heeft hij ook een “VOG” van de FBI moeten aanvragen. Hij wordt geen ZZP’er maar in loondienst van Randstad. Kan hij de kosten voor zowel NL als USA VOG aftrekken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.