Ga naar hoofdinhoud

Foto bewerken en watermerken? Makkie!


Een foto bewerken kan lastig zijn. Zeker als je bijvoorbeeld je logo of een watermerk wil toevoegen. En hoewel het mij nog nooit (denk ik!) overkomen is, bereiken me wel eens verhalen van foto's die door 'concullega's' gebruikt worden ter meerdere eer en glorie van zichzelf. Daar zou ik ook pissig over worden.

Foto's bewerken en watermerken? Makkie!

Watermerk of logo?

Zelf ben ik voorstander van je logo op een beetje prominente plaats toevoegen. Dit draagt bij aan de zichtbaarheid van je merk en op de lange termijn kom je zo bij (potentiële) klanten in het geheugen te zitten. Dus als ze dan aan een schilder denken, kunnen ze maar aan één schilder denken. En dat ben jij dan dus! Werkt het zo eenvoudig? Nee, natuurlijk niet. Maar het structureel overal je naam en/of logo aan verbinden, is zeker een goede manier om dat te bewerkstelligen.

Goed, je logo dus?

Ik zeg ja. Een foto watermerken is vooral interessant als je fotograaf bent, of beeldend kunstenaar en het van belang is dat jouw plaatje zo min mogelijk afleidende factoren heeft. Dan werkt een watermerk beter dan een logo. Dus mijn voorkeur: een logo. En ik werk het liefst met één methode. Dat is duidelijk, voor jezelf en voor anderen.

Moet je dan op iedere foto je logo zetten?

Dat hangt ervan af. Ik deel met regelmaat content van anderen. En daar ga ik natuurlijk niet mijn eigen logo op plakken. Zou niet erg netjes zijn, wel? Maar op foto’s van mijzelf, die ik gebruik om iets te promoten zet ik deze wel. En dan wil ik daar natuurlijk geen uren mee bezig zijn. Dus ik gebruik een tool om foto’s te bewerken. En dat is Canva. En ik zal je vanavond laten zien waarom ik Canva gebruik. Want vanavond geef ik weer een live webinar via Facebook. Tot straks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Nu te zien: voorselectie Nationale SchildersVakprijs

OnderhoudNL trekt fel van leer tegen vakbonden

Duurzame inzetbaarheid financieren met MDIEU-subsidie

Schilderstudenten trainen met virtuele verfspuit

Kenniskring Restauratieschilders beklimt Domtoren


Naar archief >