Blog

Als ondernemer wil je steeds bereikbaar zijn en ter plekke goede foto’s kunnen maken en informatie kunnen opzoeken. Een goede smartphone hoort er dus bij. Maar pas op voor afbetalingsregelingen. Die kunnen u een BKR-registratie opleveren.

 

U wilt mee met de nieuwe mobiele trends, ziet een nieuwe smartphone, maar heeft niet het geld om die contant te betalen.  Ofwel: de verkopende partij stelt het als heel aantrekkelijk voor om in termijnen af te lossen. U koopt die gsm dus op afbetaling. Maar: is de lening hoger dan 250 euro dan krijgt u een registratie bij het BKR.

De gsm op afbetaling wordt namelijk gezien als een lening. Dit wordt ook wel een goederenkrediet genoemd. Dit wordt door de telecomaanbieder bij Bureau Krediet Registrate geregistreerd. De maandelijkse kosten die u maakt voor het gebruik van mobiel internet, bellen en sms’en worden niet geregistreerd.

Ik waarschuw u niet direct om de hoogte van deze lening te beperken of om nooit wat op afbetaling te kopen, maar wees wel op uw hoede voor de indirecte gevolgen.
Een BKR-registratie kan namelijk gevolgen hebben als u nieuwe leningen en kredieten wilt aangaan. Zo kan een BKR-registratie effect hebben op de aanvraag van een hypotheek.

Bekijk de video’s van zzp-boekhouder

Over Peter Brink

Peter Brink is financieel deskundige. In die hoedanigheid schrijft hij voor uiteenlopende landelijke bladen. Daarnaast heeft hij een eigen boekhoudkantoor, gericht op zzp'ers, www.zzp-boekhouder.nl. In zijn blogs veel praktische financiële tips voor de zzp'er.

Bekijk alle berichten van Peter Brink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.