Blog

Menig ondernemer heeft eigen vermogen opgebouwd. Bij de huidige slechte markt levert dat eigen vermogen geen rendement op, en toch heft de belastingdienst vermogensrendementsheffing in box 3. Hiertegen rijst protest.

Volgens de Bond voor Belastingbetalers is de box 3-heffing op spaarsaldi in strijd met artikel 1, eerste Protocol bij het Europees Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden (EVRM).

Dat bezwaar zien meer mensen. Er blijken meer dan 10.000 bezwaarschriften te zijn binnengekomen tegen de aanslag IB 2013.

Een aantal van deze  bezwaarschriften is nu als proefprocedure aangewezen. Blijkt de fiscus door de Hoge Raad niet in het gelijk te worden gesteld dan zullen ook de aanslagen van de belastingplichtigen herzien worden die geen bezwaarschrift hebben ingediend.

Er geldt een voorwaarde: Uw  aanslag dient op 26 juni 2015 nog niet onherroepelijk vast te staan, en dat heeft de belastingdienst weer grotendeels in de hand.

Overigens geldt een zogenaamd ‘heffingsvrij vermogen’ van 21.330 per persoon (42660 bij fiscale partners), waarover geen vermogensrendementsheffing verplicht is.

zzp-boekhouder

 

 

Over Peter Brink

Peter Brink is financieel deskundige. In die hoedanigheid schrijft hij voor uiteenlopende landelijke bladen. Daarnaast heeft hij een eigen boekhoudkantoor, gericht op zzp'ers, www.zzp-boekhouder.nl. In zijn blogs veel praktische financiële tips voor de zzp'er.

Bekijk alle berichten van Peter Brink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.