En dan ook nog studeren • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

En dan ook nog studeren


Ligt het nu aan mij of wordt het werkend leven elk jaar weer een beetje drukker? Ik denk allebei. En terwijl het voorhanden schilderwerk de meeste aandacht vraagt wijzen ze je van tal van kanten op scholingsmogelijkheden.

Ik heb zelf in tijden van drukte altijd veel aan Multatuli. Hij laat in zijn roman Woutertje Pieterse de hoofdpersoon, Woutertje, die nogal fantasierijk en daardoor een beetje zenuwachtig van aard is, leren (van een aardige huisarts) dat hij zich altijd moet concentreren op zijn ‘naastbijgelegen plichtje’: niet te ver dromen, niet te veel zorgen maken, gewoon doen wat je moet doen en dan komt het vanzelf goed.

Daar had die wijze dokter natuurlijk groot gelijk in, maar de valkuil is natuurlijk levensgroot: dat je alleen maar met dagelijkse beslommeringen bezig bent en niet met ambities die verder liggen. Of dat je daardoor verzuimt nu juist je zodanig te ontwikkelen dat je die naastbijgelegen plichtjes veel sneller en makkelijker kunt oplossen.

De dromer moet je dwingen zich met de realiteit bezig te houden, te ploeteraar moet je leren dromen, zo is het toch? Binnenkort begint het seizoen van de trainingen en studiedagen, zowel bij de groothandel en de schilderstudieclubs als bij de verschillende aanbieders. Logisch, dus om juist nu bij jezelf te raden te gaan over wat je nog wilt of zou moeten bijleren voor je vak. Doen hoor! En wij? Mijn collega volgt een dagcursus over verf bij een grote verffabrikant, ik ga zelf een cursus kruislaaghout volgen. Wat dat is leg ik nog wel eens uit in een andere blog.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nationale Schildersvakprijs 2020

‘Black Lives Matter’ voor Trump Tower geschilderd

Zorg OnderhoudNL-leden over omzet en werkgelegenheid

Directiewisseling bij Altrex

Nieuw beleid reductie aanrijdgevaar in bouw

Geen Glasplein op Bouwbeurs 2021


Naar archief >