Ga naar hoofdinhoud

Een hoopvol dagje


... en dan de mogelijkheid dat het allemaal anders zal lopen dan die peilers nu al weken aan het voorspellen zijn, he? De spanning van alle mogelijkheden en dromen die nu in de lucht hangt, euforisch. Het is dezelfde emotie als waarmee veel mensen die niet van auto's houden tóch naar een Formule 1-race gaan: hopen op die ene supercrash, of in beslag genomen door de idee dat er opeens een Dafje aan de start staat, en dat die dan in zijn achteruit al die bolides er uit scheurt, het Kameleon gevoel, het Sjakie en zijn Wondersloffen gevoel.... uh... sorry, bent u daar nog?

Hoe de uitslag ook mag worden vanavond (of, dankzij de papieren stemmethode, pas morgenochtend), slechter dan het nu is in de bouw kan het eigenlijk niet worden. Verkiezingen hebben altijd iets fris en knisperigs over zich, alsof we ons opnieuw gaan uitvinden.

Pindakaas

Nee, slechter kan het niet worden in de bouw. Nederlanders zijn een prudent volkje: dreigen er wolken aan de horizon, dan klappen wij onze parapluus op. En zolang die wolken blijven hangen houden we die regenschermen boven ons hoofd. Dus: dat geld voor de schilder, misschien dat we dat voor heel andere dingen nodig zullen hebben: snel aflossen van de hypotheek, bijvoorbeeld. Beter een huis met bladderende verf dan helemaal geen huis. Of in pensioenvoorzieningen: beter een boterham met pindakaas in een huis vol houtrot dan helemaal geen boterham in een glanzend paleisje.

Duidelijkheid

Het leuke van vandaag is: wat u ook gestemd hebt, u verwacht er het beste van voor uw zaken: de partij van uw keuze heeft het positief voor met de woningmakrt, het inkomen van de burgers en het reilen en zeilen van uw bedrijf. Dit is een dag van hoop. Ergens maakt het nog niet eens zoveel uit wie er uiteindelijk aan de knoppen komt te zitten: als er maar helderheid en duidelijkheid komt over waar burgers en bedrijven mee te rekenen hebben, de komende jaren.

En u en ik weten: het kan wat langer duren of wat korter: maar uiteindelijk moeten die kozijnen en die deuren en die boeiboorden en die gevelpanelen tóch geschilderd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


‘Bijna helft werkenden redt het niet tot pensioen’

Brandbrief over zero-emissiezones

Helft eigenaren stelt woningonderhoud uit

Video | NK schilderen 2024 tikt hoog niveau aan

Spuitschilder Kevin ondernemer van het jaar


Naar archief >