Blog
#Vakschildersonline
Geïnspireerd door anderen, maar toch een eigen invulling.

Ik loop hard. Niet om een trein of bus te halen, maar voor de lol. Al drie jaar. Het brengt me rust en ik voel me veel fitter. Alleen afvallen, waar het eigenlijk ooit mee begon, is niet gelukt. Maar goed, je kunt niet alles hebben.

Een paar maanden geleden zag ik opeens ‘dickpics’ langskomen op Strava. ‘Dick Run Claire’ heeft er 15.000 volgers mee gekregen op Instagram. Grappig, dacht ik toen.

Nu ben ik zelf hard bezig met een nieuw ‘product’. Ik merkte en merk dat mijn dienstverlening vaak te prijzig is voor de hardwerkende ZZP-er of ondernemer met een paar schilders in dienst. Maar aangezien het grootste deel van de schildersbranche hieruit bestaat, kan ik die dus niet helpen.

Twee jaar geleden heb ik om die reden al eens wat geprobeerd met online. Gratis welteverstaan en dat was verstandig. Mijn doelgroep was te breed en mijn doelstelling was dat ook: Hoe je social media inzet in de schildersbranche. Toen ik na een aantal weken de stekker eruit trok, omdat ik zag dat het niet werkte, heb ik lang gedacht over wat ik wel moest doen.

Doelgroep en doelstelling duidelijker maken, dat was het antwoord. Als je je namelijk op iedereen richt, richt je je eigenlijk tot niemand. Kijk maar eens naar tijdschriften: die hebben altijd een thema en meestal ook duidelijk een doelgroep.

Dat is gelukt: ik richt mij met dit product (de eerste maand is gratis) specifiek op schilders: ZZP-ers of ondernemers met een paar man. Met een goede website (verplicht!). Die eraan toe zijn om meer uit hun website te halen. Met behulp van advertenties.

Maar goed, ik moest ook wat bedenken om er bekendheid aan te geven. En toen ik dus laatst aan het hardlopen was, moest ik opeens aan die dickpics denken. En toen wist ik het opeens: de komende tijd ga ik werk en ontspanning combineren.

En zie dus hier: mijn eerste #paintpic

Meer zien? Volg me op instagram algersocialpaint (privé) of socialpaintnl (zakelijk)

#Vakschildersonline
Geïnspireerd door anderen, maar toch een eigen invulling.

Over Alger van Maaren

Alger van Maaren (1975) Werkte als schilder in loondienst, als zelfstandig schilder, als verkoper en als calculator/werkvoorbereider. Internet en social media hadden altijd al zijn interesse en hij helpt nu onder de naam Social Paint schildersbedrijven om social media beter in te zetten voor hun bedrijf. Blogt over de schilderspraktijk en social media. Ook te volgen via Twitter, Facebook en LinkedIn.

Bekijk alle berichten van Alger van Maaren

1 reactie op “Doe eens iets anders!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.