Blog

Als zzp’er kun je voordeliger zakelijk lunchen of dineren dan als bestuurder van de bv. |En dit jaar nog voordeliger van in 2016. Bourgondische zzp’ers: neem het er van!

De zakelijke lunch of het zakelijke diner is in 2017 nog voordeliger dan in 2016 voor de zzp’er. Dat komt doordat er fiscaal een hoger percentage aftrekbaar is dan in 2016. Dat percentage was 72.5 procent dat is in 2017 80 procent geworden.

Wie wil eten op kosten van de bv is duurder uit. Dan is de aftrek namelijk afhankelijk van de vraag hoe de winst belast is. De winst in de eenmanszaak en vof is belast met inkomstenbelasting, de winst van de bv met vennootschapsbelasting. Voor de inkomstenbelasting is dus bepaald dat de aftrek van bovengenoemde kosten beperkt is tot 80%. Voor de vennootschapsbelasting is de beperking groter: slechts 73,5%.

Bel voor gratis kennismaking uw zzp-boekhouder

Over Peter Brink

Peter Brink is financieel deskundige. In die hoedanigheid schrijft hij voor uiteenlopende landelijke bladen. Daarnaast heeft hij een eigen boekhoudkantoor, gericht op zzp'ers, www.zzp-boekhouder.nl. In zijn blogs veel praktische financiële tips voor de zzp'er.

Bekijk alle berichten van Peter Brink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.