Blog

Het is al bijna 1 september. Zo, die komt aan he? Nee? geen idee waar ik het over heb? Dan zeg ik het nog maar een keer: 1 september, de sluitingsdatum voor inzenden voor de Nationale SchildersVakprijs 2018. De makkelijkste manier om te laten zien wat je als schilder in huis hebt.

Net nog een schilder aan de lijn gehad. Pakweg mijn leeftijd. Heeft geen idee over hoe al die whatssnapfacetwitlinkdingen werken. ‘mijn dochter van 12 kan er veel beter mee omgaan’. Nu weet ik er wel iets meer van dan deze schilder, maar mijn dochter van 12 is er inderdaad ook meer bedreven in. Die schilder had ondertussen wél door dat zijn bedrijf wel moest facetwitsnapinstawhatslinkdingessen. Daar had hij iemand voor ingehuurd. En via zo’n snapmessfacetwitterdinges was ik ook bij hem uitgekomen: plaatje gezien, mooi project: mag ik langskomen?

Wat jij en ik ook wel of niet mogen weten over al die nieuwe manieren van communicatie: jouw klanten maken er in toenemende mate gebruik van, én ze zijn grotendeels gebaseerd op beeld: mooie, leuke, grappige, ontroerende foto’s en video’s lopen het meest, worden gedeeld, geliked, geshared. En zo komen mensen dus bij jou terecht, zoals ik ook die schilder wist te vinden.

Weet je wat nou zo mooi is? Als je je mooiste project uitzoekt, daar een paar goede foto’s van maakt en met een beschrijving instuurt voor de Nationale SchildersVakprijs, – 1 september deadline-, dan kan je die natuurlijk meteen ook op je eigen instantwitfacelinkedsnapdinges zetten. Maar kom je door de voorselectie, dan heb je momentje twee te pakken: je staat met je project op de website en kunt van daaruit met steeds 1 klik facetwitlinken dat het een lieve lust is. Met een tekst erbij hoe tof het is dat je voorgeslecteerd bent. En dat is het ook. In de sociale media wil iedereen vooral alles leuk vinden. En dit ís leuk.

Wordt je ook nog genomineerd, dan is het feest compleet. Dan wordt je project professioneel gefilmd, kun je al je relaties gaan uitnodigen om op jou te stemmen, weer een contactmomentje, volgt de uitreikingsavond, weer een post waard… enzovoort. Moet jij eens zien hoe lekker je dan gaat!

Oh, en het moet wel om serieus goed vakwerk gaan he? De jury is niet voor de poes. We kijken dwars door glimmende foto’s heen, wees maar vooral eerlijk. Dat maakt de prijs (had ik al gezegd: deadline 1 september) ook zo waardevol: vakbroeders en kenners beoordelen het beste schilderwerk van Nederland en kiezen het allerbeste uit. Dat wil je!

Nou niet aarzelen, gáán met die inzending. Op www.schildersvakprijs.nl. Voor 1 september, middernacht.

Over Jan Maurits Schouten

Jan Maurits Schouten (1965) is getrouwd, 'heeft' twee kinderen. Studeerde aan de Hogeschool Arnhem en de Radboud Universiteit Nijmegen. Werkte voor verschillende vakbladen. Regisseerde bedrijfsfilms. Liefhebbert in de literatuur. Hoofdredacteur van SchildersVakkrant sinds 2000.

Bekijk alle berichten van Jan Maurits Schouten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.