Ga naar hoofdinhoud

De jagers


vrouwelijke jagers bestaan ook

Het was rond half elf s’ avonds, de avond afspraak was net weg en de telefoon ging. Ervaring leert dat hoe later op de avond het belletje, hoe bijzonderder het verhaal. Dit was nu niet anders. ‘Wij mannen zijn jagers’ klonk er direct aan de andere kant van de lijn, het verhaal ging uit de doeken.

Het betrof een onderhoudsbedrijf met twee aandeelhouders, niet vreemd in de bouwnijverheid en regelmatig zorgt dit voor ruis of problemen. Ze waren er van elkaar achter gekomen dat ze allebei een affaire hadden met dezelfde secretaresse. Beide aandeelhouders wilden niet meer met elkaar verder en aan mij de eer de onderneming te waarderen en de exit van een van de heren te begeleiden. De vrouwen van de gelukkig getrouwde heren mochten uiteraard van niets weten.

Gelukkig getrouwd

Het werd een moeizaam traject, want los van de standaard aanbiedingsplicht in de statuten was er niets vastgelegd.
Uiteindelijk woog de continuïteit van het bedrijf en het huwelijk zwaarder dan het ego van de twee jagers. Een jager zette het bedrijf door, de andere jager werd uitgekocht en nam kort daarna een ander bedrijf over.

Te knap

Twee lessen zijn te trekken. Meerdere aandeelhouders binnen een bedrijf kan een recept zijn voor trammelant; herzie elk jaar de onderlinge afspraken en betrek daarbij ook vooral de waardering van het bedrijf. In de tweede plaats, neem daarnaast nooit een (te) knappe secretaresse aan!
Richard olde Hartman
Olde Hartman Advies b.v. te Amersfoort.

Eén reactie op “De jagers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


TNO onderzoekt impact van zwart geschilderde wiek

Publieksprijs NSVP stevent af op fotofinish

FD Gazelle Award voor Mavro International

Marlies van Wijhe gaat de VVVF voorzitten

Kors viert jubileum met open dag


Naar archief >