Dat waren nog eens feestjes! • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Dat waren nog eens feestjes!


Leerbedrijf van het Jaar, dat was me wat. Savantis organiseerde het en de héle branche kwam er op af. Er werd wel gemopperd dat het nergens goed voor was en dat het zoveel geld kostte. Nu komt het terug.

leerbedrijf van het jaar 2012: Van Wijk

Het was het enige branchefeestje waar je ook de vertegenwoordigers van de vakbonden tegen kon komen. En mensen uit het onderwijs. En examenkandidaten van de schildersscholen, die je toen nog had. En van alles en iedereen die iets adviseerde of bestuurde in de schilders- en de stukadoorsbranche. En trotse ondernemers natuurlijk.

Wat ga ik toch al lang mee. We hebben er jarenlang veel eer ingelegd om de genomineerde leerbedrijven, schilders en stukadoors, allemaal telkens te interviewen en een mooi stuk in de krant te geven. Het was in de tijd dat Fosag (voorloper van OnderhoudNL) en de NOA (ondernemers in de afbouw) nog veel dingen samen deden. Onder andere in het Bedrijfschap en bij Savantis. Er was zelfs sprake van dat die twee organisaties in elkaar geschoven zouden worden.

De bescheiden maar oh zo vaardige Aad van der Star maakte er elk jaar weer een feest van waar iedereen graag kwam. Met een Key-note speaker en – toen al- video’s van de bedrijven. Door ook de uitreiking van de diploma’s van Nimeto, Sint Lucas en Cibap ter plekke plaats te laten vinden kwamen er altijd veel jong mensen en betrokken schildersbedrijven kijken. Vanuit de Heksen en Blauverven-hoek was er ook kritiek: wat had het nou helemaal voor nut, zo’n verkiezing, en wat kostte dat wel niet allemaal?

We gaan het weer beleven. OnderhoudNL gaat nu zelf een branchegebonden Leerbedrijf van het jaar-verkiezing en een Leermeerster van het jaar uitroepen. Oude tijden herleven! We gaan het zien.


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Wits Noord ontwikkelt protocol voor binnenwerken

Duivens bedrijf komt met opblaasbaar tussenscherm

CO2-footprint in Wijzonol Levensduurverwachting Tool

SchildersVAKTV bij jongste schilderondernemer Dylan (17)

Boek over overdracht familiebedrijven


Naar archief >