Dat Mexicaanse biertje dat we niet noemen • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Dat Mexicaanse biertje dat we niet noemen


En? Al protocollen afgesproken? Geen handen geven en binnenkomen met het stofmasker al op? Of niet meer samen in de bus? Ik weet zelf eigenlijk ook niet zo goed hoe ik me moet verhouden tot dat groene stekelige bolletje.

Bericht van de hockeyclub: geen handen meer schudden bij de wedstrijden. Nu begrijp ik van mijn dochter dat er dan toch vaak venijnig geknepen wordt of gescholden, dus die zal daar niet mee zitten. Bericht van allerhande vakbeurzen: die gaan voorlopig niet door. Nu heb ik al eens eerder laten weten wat ik van beurzen vindt, maar andere mensen vinden ze leuk, leerzaam en nuttig en goed voor de economische contacten. Dat zou betekenen, zeker als van uitstel ook afstel komt, dat we zakelijk minder plezier gaan hebben, dommer worden en minder makkelijk gaan zakendoen.

En dat afstel, dat zie ik wel aankomen. Want dat Mexicaanse biertje waar we de naam niet van noemen, dat is dus allang onder ons, gaat zich alleen maar meer verspreiden. Dus ik denk niet dat mensen in juni opeens wel graag in een vliegtuig naar bijvoorbeeld Milaan of Essen springen om daar met drommen mensen vanuit de hele wereld samen te hokken.

Ondertussen heeft de schilder dus maar weer even een van de veiligste beroepen. Sowieso werken heel veel schilders alleen. Het is dus vooral oppassen als je wel samen in een busje of een werkkeet zit. En ik zou nu vooral het buitenwerk maar even naar voren halen: niet bij de mensen binnen over de vloer, maar lekker op een paar meter afstand op een steiger: zet u de koffie daar maar neer. En alle oppervlakken goed reinigen voordat je ze aanraakt, maar dat moest je toch al, als schilder.


Misschien wel een gouden tijd om het nu over van die antibacteriële coatings en folies te gaan hebben. Daar zou zomaar veel interesse in kunnen komen. En verder: het hoofd koel houden, he? Neem er een biertje bij, eventueel van dat ene Mexicaanse merk.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Werkgever mag medewerkers niet temperaturen

Mondkapjes en quarantaine toegevoegd aan coronaprotocol

Adaptics test schilders thuis (en snel) op corona

Coronaproof werken met toevoeging in RI&E

‘Scherm tussen bestuurder en bijrijder mag niet’


Naar archief >