Ga naar hoofdinhoud

Buiten de branche met subsidie (om) scholen


In de schildersbranche zijn regelingen voor scholing, onder andere via startmijncarrière.nl. Maar de overheid heeft ook een scholingspotje vooral bedoeld voor mensen die ander werk zoeken vanwege de coronacrisis. Wie mee wil doen moet zich begin september aanmelden, het lot bepaalt of je subsidie krijgt.

Met ingang van woensdag 1 september 2021 tot en met woensdag 8 september 2021 kunt u via de subsidieregeling ‘NL leert door’ subsidie aanvragen voor (online) scholing. Het doel van deze regeling is een bijdrage te leveren aan het behoud van werk of het versterken van de arbeidsmarktpositie van werkenden en niet-werkenden, weet boekhouder-zzp.

Het is al voor de derde keer dat deze regeling wordt aangeboden. Er is € 30 miljoen beschikbaar gesteld. Enige verschil met de vorige twee regelingen is dat er nu sprake is van een lotingssysteem door een notaris.

Loting

In de eerdere twee aanvraagtijdvakken verliep het aanvraagproces op basis van het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ Het is wel zaak om een volledig formulier in te dienen, anders wordt de aanvraag niet behandeling genomen. Meer informatie op de site van de Rijksoverheid, Nederland leert Door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Havisten stromen vaker door naar het mbo

Gigantische kinderboekenkast op Haagse muur

Campagne tegen kwast spoelen onder de kraan

West knapt zuidelijk seinwezen op

Lage-inkomensvoordeel voor werkgevers vervalt


Naar archief >