Blog

Je kan er om zuchten, als de kinderen niet van de tablet of de telefoon zijn af te béitelen. Of als de smart-tv weer eens op een Youtubekanaal staat, of op Netflix. Maar je kunt er ook een trend in zien: beeld, bewegend beeld, wordt nóg belangrijker in ieders leven.

En als je eerlijk bent: de filmpjes op Facebook, je kijkt ze toch heel vaak even, al dan niet met geluid uit. En in meer serieuze regionen, zeg in deftige discussies op LinkedIn, publiceren mensen ook steeds vaker een TED-talk of zelfs complete interviews met deskundigen waarmee ze het zeer eens zijn.

En als ik, die bepaald geen denkhoofd heb voor rekensommen, er even niet uitkom bij het huiswerkhelpen met hoe het ook alweer met die breuken ging, dan sla ik er niet het leerboek op terug, maar zoek ik even een vriendelijke meester of juf op het internet die het me in twee minuten in een filmpje uitlegt.

Kortom: bewegend beeld is belangrijk en nuttig en misschien, ook na ongeveer een eeuw cinematografie en een halve eeuw televisiecultuur, nog altijd onderschat. Dus: vanaf heden is ook SchildersVAK los met een eigen SchildersVAKTV-kanaal op youtube. Er staat al veel op, want in de loop der tijd film je meer dan je je realiseert.

Maar er komt nog veel meer. En ook heel verschillende dingen. We hebben er al een paar in voorbereiding. U kunt experimenten van ons verwachten. Met professionele video’s en meer goedwillend-amateur-niveau. Want ook wij moeten het voor een deel in de praktijk nog allemaal gaan leren. Wat in ieder geval bij ons voorop staat is dat we u, de schilder, van nuttige en goede en als het even kan ook vrolijke en humoristische vakinformatie willen voorzien. Informatie waar je wat aan hebt en waarvoor je nog eens terugkomt. Informatie waarvoor je je op ons SchildersVAKTV-youtubekanaal wilt abonneren.

Over Jan Maurits Schouten

Jan Maurits Schouten (1965) is getrouwd, 'heeft' twee kinderen. Studeerde aan de Hogeschool Arnhem en de Radboud Universiteit Nijmegen. Werkte voor verschillende vakbladen. Regisseerde bedrijfsfilms. Liefhebbert in de literatuur. Hoofdredacteur van SchildersVakkrant sinds 2000.

Bekijk alle berichten van Jan Maurits Schouten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.