Bewaar uw boekhouding óf digitaal óf op papier • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Bewaar uw boekhouding óf digitaal óf op papier


Als moderne zzp’ er bent u natuurlijk ook overgestapt op een digitale administratie. Of werkt u soms, zoals zoveel mensen met twee systemen? U ontvangt een deel van uw facturen online en heeft ook nog een ordner voor de facturen die u per post ontvangt?

Tip: zorg voor één werkwijze, óf alles online bewaren óf alles in de ordner. Want: een administratie verdeeld over verschillende systemen en locaties, zowel digitaal als op papier, is al snel niet toegankelijk genoeg voor de Belastingdienst. Dat kan dus tot problemen leiden.

Als we het dan toch over administratie hebben: Bent u zich bewust van uw fiscale bewaarplicht? Wettelijk bent u verplicht om uw boekhouding zeven jaar te bewaren. De Belastingdienst kan over die jaren nog een controle starten.
En als u een pand hebt gekocht of ander zakelijk onroerend goed heeft verkocht, dan dient u die facturen zelfs tien jaar lang te bewaren.

De bewaarplicht geldt ook voor computerprogramma’s en bestanden. U moet er dus ook voor zorgen dat deze programma’s en bestanden bij een controle kunnen worden gebruikt. Met het uitsluitend bewaren van een bestand in afgedrukte vorm voldoet u niet aan uw bewaarplicht.
Voor meer info over zzp-boekhouding


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


CNV bezorgd over klachten thuiswerkers

Campagne om beroepsziekten te voorkomen

167 objecten Zuiderzeeland zijn chroom-6-verdacht

Strijd tegen verplicht schilderspensioen gaat door

Nieuwe witte verf draagt bij aan lager energieverbruik


Naar archief >