Blog

Ik bereid me momenteel voor op het webinar van volgende week dinsdag, over bouwplaatsbeveiliging. Er valt veel van te leren voor wie vandalisme en criminaliteit op de bouwplaats serieus neemt.

Want bouwplaatsbeveiliging gaat nog steeds het liefst uit van nieuwbouw. En dan ook nog het liefst op een plaats waar eerst een weiland was. Aan de ene kant is zo’n plek natuurlijk makkelijk ongezien benaderbaar. Aan de andere kant kun je zo’n bouwplek goed afzetten met hekken en tal van technologische snufjes. Iets dat in binnenstedelijke gebieden en stuk lastiger ligt.

Gratis te zien

Daarom is juist de derde spreker die ik volgende week in de studio ontvang interessant (het webinar duurt een uur, van 12:30 tot 13:30, het is een uitzending via internet, u kunt het gratis volgen vanachter uw pc, en vragen stellen via een chatbox aan de sprekers of aan ‘moderatoren’ hier meer info).

Nuchter Brabants

Na Nico Klaassen, directeur van een beveiligingsbedrijf gespecialiseerd in de bouw en Joep Coenders, die alles weet van technische beveiligingoplossingen, spreekt dan namelijk Sander van Doorn, projectleider bij het middelgrote bouwbedrijf Huybregts Relou. Een nuchtere Brabander die uitlegt hoe in zijn bedrijf ook de sociale omgeving van een bouw-of renovatieproject wordt meegenomen. Niet met een briefje of per mail, nee, de medewerkers van de aannemer gaan van deur tot deur bij de omwonenden langs. Om ze te vertellen wat ze gaan doen, en om te vragen of de bewoners een oogje in het zeil willen houden.

Beveiligingsbeleid

Ik vind dat een heel goede manier van met veiligheid omgaan: het vermengen met je ‘gewone’ bewonersinformatie. Daarmee hebben we natuurlijk nog geen directe oplossing voor ramen op de begane grond die open moeten blijven staan om te drogen, of steigers die vrijwel niet te beschermen zijn tegen inklimmen. In ieder geval goed om veiligheid en beveiliging al van meet af aan in de projectplanning mee te nemen.  

Hier meer info over het webinar

Over Jan Maurits Schouten

Jan Maurits Schouten (1965) is getrouwd, 'heeft' twee kinderen. Studeerde aan de Hogeschool Arnhem en de Radboud Universiteit Nijmegen. Werkte voor verschillende vakbladen. Regisseerde bedrijfsfilms. Liefhebbert in de literatuur. Hoofdredacteur van SchildersVakkrant sinds 2000.

Bekijk alle berichten van Jan Maurits Schouten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.