Ga naar hoofdinhoud

Bedrijvenbranche.nl


Tussen de soep en de piepers verteld mijn Lief dat er gebeld was. Ze had hem of haar niet goed verstaan maar gezegd dat ik aan het eind van de dag wel thuis zou zijn. Ze is nog niet uitgesproken of onze telefoon gaat. Op het schermpje verschijnen de kruisjes van een geheim nummer of een callcenter. Het kan ook mijn schoonmoeder zijn want die heeft allang door dat wij anders zelden thuis zijn.

Ik kon mijn oren ook niet geloven maar de site bestaat echt. Je hebt er geen moer aan maar dat zal de makers een worst wezen. De wondere wereld van internet heeft een uitnodigend karakter voor agressieve colportage. Stond vijftig jaar geleden een sjofel gekleed confectiepakkie met een ultrasonische stofzuiger of een fantastische encyclopedie op de stoep, vandaag de dag wordt je gebeld met de mededeling dat je nu eindelijk eens moet gaan betalen voor de vermelding op hun zoekmachine.

Een schuchtere stem aan de andere kant van de lijn stelt zich voor als vertegenwoordiger van de bedrijvenbranche.nl.

‘Van de bedrijvenwatte?’

‘Van de bedrijvenbranche punt nl meneer. U staat al een jaar op onze site en wij willen uw abonnement graag met een jaar verlengen.’

‘Nou, jongeman, als ik jullie was zou ik mijn vermelding maar heel snel verwijderen want ik heb nog nooit van de bedrijvenbranche punt en el  gehoord.’

‘Dan sturen wij toch een factuur want u staat al een jaar op onze site.’

‘Heb ik ergens voor getekend dan?’

‘U staat al een jaar op onze site dus wij sturen onze factuur.’

‘Beste man, doe mij een lol en vermeld op je factuur ook jullie Kamer van Koophandelnummer, de adresgegevens van jullie hoofdkwartier en een kopie van de opdrachtbevestiging met mijn handtekening.’

‘Wij sturen u toch een factuur.’

‘Prima. En apropos, mijn advocaat is een redelijk geproportioneerde lomperik met een heel kort lontje. Ik heb een aan zekerheid grenzend vermoeden dat hij popelt om met jullie kennis te maken.’

‘Tuut, tuut, tuut….’


Deel via:

17 reacties

 • rick visser

  Ik zelf als bedrijf zijnde heb er geen problemen mee ik krijg wekelijks meerdere klanten via dit bedrijf en heb 1 keer 200 euro betaald. En als ze jou op die manier hebbe benaderd zou het ook
  zo kunne zijn dat het geen bedrijvenbranche.nl was maar bedrijvenpagina.nl. die belle ook vaak onder die naam ik weet
  precies hoe die lui je aanspreken

 • Jozef

  Rick Visser haha jij bent goed bezig, bedrijvenbranche.nl is niets noppes nada en heeft geen eens een pr 1 dus dag met je verhaaltje. OPlichters zijn het en niets anders.

  Leuk stuk ook btw

 • J Zwiers

  Hallo ik heb met deze bedrijf gebeld krijg ze niet te pakken en ook hadden ze mij toegezegd dat ik gelijk 5 bedrijven kreeg,wat dus nu niet waar is.Wel zeiden ze eerst dat het 53 euro per jaar was toen was het ineens 365 en nu blijkt op de factuur 434,35 gewoon te gek voor woorden.Ik wil van deze oplichters af wat moet en kan ik doen en de factuur betaal ik dus niet.
  mvg J Zwiers

 • Patrick Bisseling

  Hoi, ik ben er helaas in hun oplichterspraktijken gestonken maar was helaas zo dom om buiten de termijn die ervoor staat een aangetekende brief te sturen, Ik dacht namelijk dat daar 2 weken voor stond maar er staat volgens het door hen in geschakelde incassobureau juridisch 7 dagen voor. Enfin ik ben ik onder geen enkel beding bereid om deze kosten te betalen. Ze schotelen je (beloven je allerlei digen) voor en daar ga je in je euforische bui je mondelinge toestemming voor geven maar vervolgens hebben ze het redelijk slim aangepakt want als je zo dom ben zoals ik om te laat binnnen de wettelijke termijn te reageren heb je juridisch een probleem. Ik moet nu namelijkk 346,62 voldoen en als ik het op een rechtzaak laat aankomen sta ik juridisch gezien vrij zwak want dan had ik maar adequater moeten reageren (binnnen de daarvoor 7 bestemde dagen). Efnin ik vroeg me af hoe jullie hiermee om gaan een zijn gegaan want het kan toch niet gewoon zo zijn dat deze oplichters dagelijks nieuwe slachtoffers blijven maken!?

 • Patrick Bisseling

  Ze hadden mij ook allerlei opdrachenten beloofd en alle indicatoren duiden op oplichterspraktijken. Want net zoals bij ander oplichtingspraktijken in het algemeneen. Is de 1e indicator, da het te mooi is om waar te zijn. En als je tegen die vrouw zegt dat je nogal argwanend bent zegt ze je te begrijpen maar dat ze op zeker opdrachten voor je hebben.

  De 2e indicator is dat er bij oplichterspraktijken ook altijd een tijdsdruk op staat. Zo van je moet snel beslissen want anders loopt u het risico dat u dit buitenkansje misloopt. In hun geval word je binnen 10 minuten teruggebeld en vraagt er iemand om jouw mondelinge overeenkomst dmv het inspreken van een bandje maar wat jij in dan inspreekt is geheel op het verwachtingspatroon gebasseerd wat jou van te voren is beloofd maar op het moment dat je dat bandje inspreekt wordt daar geen woord aan gerept, iets wat je op dat moment nog niet beseft omdat ze zo geraffineerd te werk gaan en misbruik maken van jouw menselelijke emoties. Je ben namelijk in een euforische stemming en denkt op dat moment echt dat je een aantal interessante opdrachten in de wacht sleept. Ik laat het op een rechtzaak aankomen en neem bovenstaande reacties mee. Alleen is er helaas een verschil tussen moreel recht en juridisch recht. Want de kans is groot dat de rechter mijn standpunt wel erkent maar dat hij Bedrijvenbranche.nl juridisch in het gelijk stelt omdat ik te laat was om binnen de wettelijke termijn van 7 dagen te reageren.

  Heeft er iemand van jullie nog advies, en waarom vind ik deze oplichters niet terug als hoofditem van een of ander consumentenprogramma dan wel een programma als opgelicht!?

 • Chris

  Nou rick visser is duidelijk van bedrijvenbranche.nl zelf. Zoek eens voor de grap naar alle pagina’s vol klachten over hun oplichtingspraktijk. Ze opereren ook via http://mediainnofaith.nl dit zijn hun gegevens: Robijnstraat 7 1812 RB Alkmaar 072 820 02 97. Grappige is dat voor MdeiaInnofaith gebruiken ze een vaste lijn (072 nummer) en voor BedrijvenBranche een VoIP nummer (TEL: 085 27 37 982 FAX: 085 27 31 252)

  Ik denk dat gedupeerde maar even met zijn alle die gasten moet gaan bezoeken, voor een ‘stevig’ gesprek, kijken of ze daarna nog mensen willen oplichten.

  Om deze bedrijf bij autoriteiten aan te geven doe een fraude melding bij : http://www.fraudemeldpunt.nl/

  En hier kan je brieven gebruiken dat je naar ze toe kan sturen om je overeenkomst te ontbinden:
  http://www.consuwijzer.nl/thema/misleidende-verkooptelefoontjes

 • jeroen

  Grote oplichters bedrijven branche vandaag aan de telefoon gehad dat ik bij hun een abonnement heb toe gezegd 2 jaar geleden en daar nu voor moet betalen. Heb nog nooit van die gasten gehoord maar als ik ze op wou zeggen moest ik 250 euro betalen zou ik dat niet nu gelijk doen zouden ze hem met een jaar verlengen en moet je 375 betalen nog nooit van het bedrijf gehoord gesprek wou ze opnemen maar ik mocht ook alleen met ja of nee beantwoorden en verden niets zeggen over het feit dat ik ze nooit heb gesproken nog nooit van ze heb gehoord en zeker nooit bij de heb aangemeld of iets toegezegd heb als je dus nee zou zeggen dan verlegen ze je met een jaar zeg je ja stem je toe om 250euro te betalen. Terwijl ik nog nooit contact met het hele bedrijf gehad heb. Mensen trap er niet in en vooral niet bang woorden of betalen ze hebben namelijk geen poot om op te staan zijn oplichtings praktijken niks meer niks minder

 • jeroen

  Grote oplichters bedrijven branche vandaag aan de telefoon gehad dat ik bij hun een abonnement heb toe gezegd 2 jaar geleden en daar nu voor moet betalen. Heb nog nooit van die gasten gehoord maar als ik ze op wou zeggen moest ik 250 euro betalen zou ik dat niet nu gelijk doen zouden ze hem met een jaar verlengen en moet je 375 betalen nog nooit van het bedrijf gehoord gesprek wou ze opnemen maar ik mocht ook alleen met ja of nee beantwoorden en verden niets zeggen over het feit dat ik ze nooit heb gesproken nog nooit van ze heb gehoord en zeker nooit bij de heb aangemeld of iets toegezegd heb als je dus nee zou zeggen dan verlegen ze je met een jaar zeg je ja stem je toe om 250euro te betalen. Terwijl ik nog nooit contact met het hele bedrijf gehad heb. Mensen trap er niet in en vooral niet bang woorden of betalen ze hebben namelijk geen poot om op te staan zijn oplichtings praktijken niks meer niks minder

 • jeroen

  beste mensen laat je niet beïnvloeden door deze oplichters heb toevallig een advocaat in de familie en dit bedrijf staat zeer bekend om deze prachteiken.
  hun tactiek is dreigen intimideren met incasso deurwaarder en u bandopnames die ECHT NIET rechtsgeldig zijn waar sommige mensen een bang voor zijn maar iedereen kan knippen en plakken. Ze zullen u NOOIT dagvaarden want het zijn keiharde oplichters betaal dus ook nooit!
  En laat je vooral niet bang maken gewoon niet op reageren op de telefoontjes niet op de facturen en niet op de incasso die ze eventueel sturen alles de prullenbak in.
  En je hoort er nooit meer wat van je zal nooit worden gedagvaard.

 • harold

  Wij verzamelen al een aantal jaren facturen, herinneringen, aanmaningen en deurwaarders brieven van dergelijke ondernemingen in de hoop dat ze naar de rechtbank gaan. Ondanks al het wachten hebben wij of onze klanten helaas NOOIT een dagvaarding ontvangen.

  De eerste die een dagvaarding krijgt …… graag contact met ons opnemen !!!!!!!

  Van alle eerder genoemde bedrijven hebben wij inmiddels een dossier dat wij graag aan de rechter willen voorleggen.

  Harold

  Supportinfinance.nl

 • wesley

  ik ben vandaag (30-5-2013) benaderd door dit bedrijf waar ik nog nooit van gehoord had tot nu toe.
  mijn advertentie waarmee ik volgens hun vorig jaar akkoord ben gegaan zou een jaar gratis zijn en aangezien ik hem niet opgezegd zou hebben was ik te laat en moet ik nu voor het stopzetten 125 euro betalen.
  ben nooit benaderd en heb ook op de site gekeken maar kan geen vermelding vinden van mijn bedrijf.
  meneer aan de telefoon wist mij ook te vertellen dat als ik het stop zet mijn website ook niet meer vermeld word wat ik erg knap vind aangezien ik nog geen eens een website heb.vind dit allemaal erg oncorrect handelen.
  op de normale vragen die je dan stelt krijg je ook totaal geen antwoord en er worden alleen maar worden opgelegdt aan je.

 • schildersbedrijf a van der Heide

  Wij hebben voor tweede keer een nota ontvangen. Eerste was vorig jaar en het leek op een rekening van de telefoongids, dus mijn man betaalde automatische: 400 euro!! Later keek hij alles na en toen bleek het om een sluipfactuur te gaan van BedrijvenBranch!! Wij konden niet meer terug. Het erge is: dze site bestaat ook nog maar je hebt er niets aan!!
  Enkele weken terug werd mijn man gebeld door hun: Voor afzegging, maar… zij namen het op een bandje op!! Toen mjn man zei: `Dit gaat toch wel om een afzegging`!! hingen zij snel de telefoon op. Twee weken later: een acceptgiro: betaal 441,65 euro. Wij politie gebeld en deze zei: niet betalen. Nu vandaag krijgen wij een herinneringsnoto. Ik bellen. En nu pakken zij de telefoon wel op. Mevrouw ontkent alles en werd toch in het nauw gedreven toen ik zei dat de politie op de hoogte was. Harold, mag ik jouw emaiadres? want als zij mij een dagvaarding sturen mogen wij jou dan benaderen? bedankt. U hoort nog van ons.

 • jeroen

  hallo ik heb het zelfde meegemaakt met bedrijvenbranche en heb inmiddels al een incasso gehad maar het is niks anders dan dreigen als je even zoekt op google bedrijvenbranche vind je ongelooflijk veel verhalen van slachtoffers van deze oplichters en dat bandje is absoluut niet rechts geldig ze laten je dingen zeggen en intimideren je om bepaalde dingen te zeggen.

  mensen schrikken hier van en worden bang.

  ik heb op een site iemand gevonden die al een heel dossier hebt van deze oplichters mochten ze u dagvaarden wat echt niet zal gebeuren.
  maar als ik het goed begrijp wil harold van (www.supportinfinance.nl) jullie dan graag helpen en hoopt hij dat ze u dagvaarden maar doen ze toch niet.

  gr jeroen

 • schildersbedrijf a van der Heide

  Bedankt Jeroen; nu staan wij niet alleen!! fijn weekend.

 • arjan geerlings

  Beste mede-gedupeerde

  Ook ik ben benaderd door onze vrienden toen ik me net had ingeschreven.
  onwetend als ik was ben ik akkoord gegaan met het eerste jaar gratis en vervolgens zou ik daarna verwijderd worden(wat niet is gebeurd)
  en ja hoor de eerste rekening viel op de mat,ik weigerde te betalen en vervolgens kwamen de telefoontjes dat ik wel degelijk akkoord was gegaan, ik zei hierop kom maar met bewijzen er is mij toen een tape via de mail opgestuurd en daarin lijkt het erop dat ik JA heb gezegd ook al weet ik zeker van niet(volgens mij is er geknipt en geplakt)ik heb ze op een gegeven moment verteld dat ik Kassa in zou schakelen en hoorden maanden niks meer en ja hoor vandaag 5-11 2013 telefoon onbekendnummer,incasso dat er nog een rekening van meer dan 1000euro open stond of ik even binnen 2 dagen wil betalen uhm NEE dat wil ik niet, bellen kan niet want ik kan geen nummer vinden, maar echt weten wat ik hier mee moet!! geen idee, ik hoop dat iemand mij kan helpen want met meer staan we sterker dan alleen. m.v.g arjan geerlings

 • schildersbedrijf a van der Heide

  Arjan Geerlings,

  Als je goed op de factuur kijkt, dan staat er in piepkleine letters: geen factuur. Bij ons stond dit namelijk. Wel kregen wij drie maal een aanmaning, maar wij hebben tweede keer nooit betaald. Want ze slepen jou en ons en de anderen nooit voor de rechter…!! Weet je, gewoon goed bewaren (voor evt. bewijs) maar betaal nooit.!! schildersbedrijf van der Heide

 • jeroen

  beste arjan.

  het is niks anders dan dreigen en mensen zenuwachtig (bang) maken deze mensen zijn keiharde oplichters en weten zeer goed waar ze mee bezig zijn.

  het zal nooit tot een dagvaarding komen dit soort bedrijven willen niet voor de rechtbank komen of die aandacht na zich toe trekken.

  mijn advies en dat geld voor iedereen die benaderd word door bedrijvenbranch niet op reageren ook geen discussies aan gaan en je zal er nooit meer wat van horen.

  gr jeroen


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zilveren C2C-certificaten voor Pilkington

Online verfwinkel weer stukje minder online

Amerikaanse olympiërs rodelen goed geschuurd

Open Dagen Cibap fysiek of online bij te wonen

SchildersVakkrant verwelkomt nieuwe columnist


Naar archief >