Ga naar hoofdinhoud

Basisuitrusting


Volgens mij heeft elke schilder een soort standaard uitrusting op zak. Daarmee bedoel ik het gereedschap dat je altijd bij je hebt als je je schildersbroek aan hebt. Dat is natuurlijk een heel persoonlijke keuze maar ik ben heel benieuwd of we allemaal een beetje hetzelfde gereedschap bij ons dragen. Of dat er heel veel verschillen in zitten. Ik zet hieronder mijn basisuitrusting neer. Die van jullie hoor ik graag in de comments hier beneden.

Wat ik eigenlijk wel zeker weet is dat iedereen op een werkdag een stoffer en een stopmes met zich meedraagt. Merendeel zal de stoffer in de kontzak dragen en stopmes in het vakje langs de broekspijp. Ik ook. Op de foto hieronder zie je mijn uitrusting. Het gaat niet om het type stopmes of stoffer maar of je dit gereedschap mee hebt. Ik draag in mijn werkbroek de volgende items: stopmes, stanleymes, ruitenschraper, drevel, stukje schuurpapier en stoffer. En er is ook nog ruimte mijn telefoon en handschoenen, maar die zitten vaker om mijn handen. De drevel is trouwens alleen bij buitenwerk met me mee. In de winter zit-tie gewoon in de gereedschapskist.

Mijn persoonlijke basisuitrusting

Wat ik zelf ook altijd heb is dat alle items echt een vaste plek in de werkbroek hebben. Linksvoor: glasschraper en drevel. Rechtsvoor sleutels. Langs broekspijp stopmes en stanleymes. Andere kant telefoon en handschoenen. Achter links schuurpapier en rechts mijn stoffer. Altijd zo. Wat ik trouwens wel irritant vindt is het enthousiast gebruik van klittenband bij de werkbroek fabrikanten. Klittenband bij kontzakken vind ik echt onnodig en vaak gewoon vervelend. Ook flappen over de kontzakken, afschaffen. Wel ideaal zijn de vakken voor kniebeschermers, die zijn echt fijn want we zitten vaak op onze knieën. Ik zou niet meer zonder willen. Behalve in de zomer, want dan heb ik meestal een korte werkbroek aan. Wel heb ik in de zomer vaak een matje voor de knieën mee. Wel zo fijn bij het schilderen van bijvoorbeeld een achterdeur. 

Lijkt jullie uitrusting op die van mij of hebben jullie heel andere items mee? Ik ben benieuwd!

8 reacties op “Basisuitrusting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Schilder en glaszetter zijn ‘kansberoepen’

Paintbox moet particulier beter laten schilderen

Leidse schilder wint strijd om beste volkszanger

Schilder met hoogwerker bevrijd uit hoogwerker

Schilders kunnen eerder stoppen met werken


Naar archief >