Arbeidsbeloning en meerwerkaftrek • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Arbeidsbeloning en meerwerkaftrek


Hebt u als zzp’er een partner die meewerkt in het bedrijf, dan kunt u er voor kiezen om deze partner een arbeidsbeloning toe te kennen.

Bij een beloning van 5000 euro of meer geldt dat als een bedrijfslast. Die kunt u in mindering kunt brengen op de ondernemingswinst. Als uw partner zelf een inkomen heeft, bijvoorbeeld uit betaald werk, dan is dat niet altijd voordelig. maar werkt hij/zij niet, dan valt hij/zij in een lagere belastingschijf, en dan kan dit zeer interessant zijn.

Hebt u er in 2018 nu voor gekozen als zzp’er om geen arbeidsbeloning uit te betalen, dat kunt in plaats daarvan de meerwerkaftrek toepassen. Die meerwerkaftrek bedraagt tenminste 1,25 procent en maximaal 4 procent van de winst. Daarbij is dan wel de voorwaarde dat uw partner meer dan 525 uur heeft meegewerkt in de zaak.

Dus is een advies om in ieder geval altijd het aantal uren dat uw fiscaal meewerkte in het bedrijf te registreren. Uw boekhouder kan u dan nog beter adviseren over wat voor 2019 het handigst is: uitbetalen als arbeidsbeloning of toepassen van de meerwerkaftrek.


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Talen alweer ‘Beste werkgever’

Premieverhoging schilderspensioen dreigt

AkzoNobel neemt decoverven Titan over

Strijd nog onbeslist na eerste aflevering SP&M-Challenge

Inspectie SZW deelt onterechte en te hoge boetes uit


Naar archief >