Ga naar hoofdinhoud

Alleen maar gelukkige mensen


Het was te zien op de Gelderse televisie: mensen in klederdracht en trotse inwoners die blij zijn dat ze hun kerk terug hebben. En natuurlijk: bouwkundig is er veel versleuteld aan de middeleeuwse kerk die door de beroemde architect Cuypers van een neo-gothische buitenkant voorzien is. Maar wat de mensen tot in lengte van jaren zal opvallen is het geweldig gereconstrueerde sierschilderwerk daar binnen, een prachtig project van Bouwhuis&Journee, terecht genomineerd voor de Nationale Schildersvakprijs.

Feest in Netterden: de hechte gemeenscap in de kleine Katholieke enclave in een uithoek van de Achterhoek, vlak bij de Duitse grens viert met vendelzwaaiers en schuttersgildes de opening van de dorpskerk. Wat ze zien is schilderpracht.

https://schildersvakprijs.nl/projecten/st-walburgiskerk-netterden/

En ouderen die in de Catharinahof gaan wonen in het mooie Grave zullen ten eerste van het mooie uitzicht over de Maas genieten, ten tweede, hopenlijk van de vriendelijke medewerkers van het cultuur-wwoon-zorg-centrum, maar ten derde, ik weet het zeker, dagelijks van het geweldige rozenbehang in de hal en het chique behang in hun eigen, mooi geschilderde gang. Met dank aan Van der Gun, ook genomineerd:
https://schildersvakprijs.nl/projecten/catharinahof-in-grave/

Als jury zijn we op momnet van schrijven bij bijna alle genomineerde projecten geweest https://schildersvakprijs.nl/, en wat me ook dit jaar weer opviel is hoeveel blijvende vreugde goed schilderwerk kan brengen. Van de particulier in Goes die een stadvilla laat bouwen en precies zo afwerken als hij het hebben wil, tot de studenten van de HAN die misschien gedachtenloos maar dan toch onbewust door prachtige lichte ruimten lopen, via de chique gasten van eht Waldorf Astoria in Amsterdam naar het hippe volkej in de Helmondse Cacaofabriek: iedereen ervart iets extras door toedoen van een paar mu pigment met bindmiddel. Het is de magie van goed schilderen. Het is de magie van de Nationale SchildersVakprijs. Geniet mee en stem op https://schildersvakprijs.nl/.

  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


30 miljoen subsidie voor emissievrije bedrijfsauto’s

Onderzoek werpt nieuw licht op ‘watergedragen’

Blom komt met VR-simulator voor hoogwerkertraining

Havisten stromen vaker door naar het mbo

Gigantische kinderboekenkast op Haagse muur


Naar archief >