Blog

Dat is kras: heb het nu al een paar keer gehoord. Werkgevers zijn alweer salarisverhogingen aan het toekennen aan schilders die daarom vragen. Vaste krachten die doodleuk op ene dag voor je bureau staan en zeggen dat ze er geld bij willen hebben, anders zijn ze weg.

 

‘Als het slecht gaat met het bedrijf, dan hoor je ze niet. Ze weten precies wanneer het allemaal weer aantrekt, en dan staan ze opeens voor je,’ vertelde me één van die schilder-directeuren. Niet elke schilder krijgt ook wat hij vraagt, hoorde ik van een ander. ‘In sommige gevallen is het ook wel het moment om eens te vertellen wat je van zo’n medewerker vindt. Als hij zo nodig naar een ander bedrijf wil, moet hij dat vooral doen.’

In andere gevallen ligt het anders. De schaarste aan schilders is groot. En de schaarste aan schilders die een goed stukje kwaliteitswerk kunnen leveren nog groter. Elk bedrijf heeft een kern van schilders waar het op drijft. Die het dna uitmaken van het bedrijf, garant staan voor de kwaliteit die je afspreekt. En nu zul je moeten toegeven: dat zijn meestal ook de kerels (en enkele dames, ik vergeet ze niet), die ook niet zeuren over even doorpakken na vijven of in het weekeinde, en heus niet elk gewerkte half uurtje hebben aangetekend op het werkbriefje.

Maar die gasten, ja, die willen wel eens waardering voor de rol die ze in het bedrijf vervullen. Er zijn een aantal managementtruuks die dat er nog een tijdje onder kunnen houden. Zoals waardering uitspreken, leuke dingen met elkaar gaan doen, bedrijfsuitje, samen aan een goed doel werken. En dan is er nu alweer een tijdje geleden een loongebouw opgetrokken met stapjes die je kunt maken als je goed je best doet. Maar dat is maar een heel bescheiden trapje, je staat zó bovenaan. En als het leven steeds duurder wordt en niet goedkoper, als de chef zelf ook in een mooie nieuwe auto rijdt, en als je als scilder regelmatig een belletje krijgt van headhunters en anderen die beweren je zó in een ander bedrijf te willen hebben, dan wordt het wel eens tijd om om meer poen te vragen.

Overigens… als je alleen met uitzendkrachten en zzp’ers werkt geldt het natuurlijk net zo goed. Je kunt steeds slechter aan je mensen komen en als ze komen gaat het tarief wel omhoog.

Dit is een blog, dus ik zou er een mening over moeten hebben. Die heb ik eigenlijk niet. Ik denk dat de leiding van de schildersbedrijven er in de crisis goed voor gezorgd hebben dat ze hun eigen inkomen en vermogensopbouw netjes in stand hebben gehouden, ten koste van onstlagen en flexibilisering. Dat de andere kant van de markt zijn deel nu opeist lijkt bijna een natuurverschijnsel.

Over Jan Maurits Schouten

Jan Maurits Schouten (1965) is getrouwd, 'heeft' twee kinderen. Studeerde aan de Hogeschool Arnhem en de Radboud Universiteit Nijmegen. Werkte voor verschillende vakbladen. Regisseerde bedrijfsfilms. Liefhebbert in de literatuur. Hoofdredacteur van SchildersVakkrant sinds 2000.

Bekijk alle berichten van Jan Maurits Schouten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.