Hieronder een overzicht van alle bloggers op Schildersvak.nl.

 • A Hofland

  Ad Hofland (1957, gelukkig hertrouwd, 3 + 3 zonen) begon na zijn promotie aan de Universiteit van Amsterdam in 1984 als R&D Chemist bij het toenmalige DSM Coating Resins aan de Ceintuurbaan in Zwolle. Met direct al een voorliefde voor alkydharsen besloot hij dat deze duurzame producten ook met minder en wellicht zelfs zonder oplosmiddel geleverd konden worden. Na een korte carrière in managementfuncties legde hij zich toe op high solids alkyden, alkyd emulsies en alkyd/acrylaat hybride systemen. Dit resulteerde in 1992 na de introductie van een pakket alkyd emulsies in de DSM Innovatieprijs. Daarna volgden nog diverse functies in marketing en productie, uiteraard allemaal gerelateerd aan alkyd emulsies. Na diverse patenten, publicaties en presentaties besloot hij zich, en niet per sé voor DSM, toe te leggen op promotie van chemie in zijn algemeenheid en van alkydharsen, duurzaamheid en biobased economy in het bijzonder.
 • Alger van Maaren

  Alger van Maaren (1975) Werkte als schilder in loondienst, als zelfstandig schilder, als verkoper en als calculator/werkvoorbereider. Internet en social media hadden altijd al zijn interesse en hij helpt nu onder de naam Social Paint schildersbedrijven om social media beter in te zetten voor hun bedrijf. Blogt over de schilderspraktijk en social media. Ook te volgen via Twitter, Facebook en LinkedIn.
 • Bas Burema

  Bas Burema (1957) is al veertig jaar schilder. Precies dit jaar heeft hij 25 jaar zijn eigen bedrijf. Burema is bewust OZP'er: Ondernemer-Zonder-Problemen. Hij volgde Mavo, Havo en Pedagogische Academie en haalde zijn schilderspapieren tussen de bedrijven door. Bas Burema schrijft in zijn blog over zaken waar de schilder van dag tot dag mee te maken heeft.
 • Broer Feenstra

  Journalistiek was van jongsaf aan een van de passies van Broer Feenstra (1963). Na de middelbare school volgde hij een journalistieke opleiding in Kampen/Zwolle. Daarna verdiende hij jarenlang de kost als freelance-journalist en schreef hij onder andere vele bijdragen voor Eisma's Schildersblad en SchildersVakkrant. Sinds 2006 is Broer Feenstra als (adjunct-hoofd)redacteur in vaste dienst bij Eisma’s Schildersblad en levert hij daarnaast nieuwsberichten voor Schildersvak.nl én aan ieder nummer van SchildersVakkrant.
 • Dirk Boersma

  Dirk Boersma (1965), woont en werkt in Woudenberg en omstreken en is reeds 25 jaar eigenaar van Vakwerkhuis Schilders (zie www.Vakwerkhuis.nl). Daarnaast is hij eigenaar van glas- en verfhandel XL- glas & verf (zie www.XLglas.nl). Bij elkaar heeft hij 10 vakmensen in vaste dienst. Hij schrijft over zijn praktijk als ondernemer in de schilder- en glasbranche.
 • Jan Maurits Schouten

  Jan Maurits Schouten (1965) is getrouwd, 'heeft' twee kinderen. Studeerde aan de Hogeschool Arnhem en de Radboud Universiteit Nijmegen. Werkte voor verschillende vakbladen. Regisseerde bedrijfsfilms. Liefhebbert in de literatuur. Hoofdredacteur van SchildersVakkrant sinds 2000.
 • Marijke van Loon

  Marijke van Loon is zelfstandig gevestigd kleur- en belevingsspecialist (www.marijkevanloon.nl  www.vanloonkleuradvies.nl) en aangelsoten bij de Stichting Kleurenvisie, voorheen de Nederlandse Vereniging van Kleurenstudie (NVVK) Zij adviseert particulieren, architecten, onderhouds- en schildersbedrijven, maar voornamelijk gemeenten, instellingen en corporaties op het gebied van kleurgebruik in het in- en exterieur. Van Loon ziet 'kleur als visueel geluid'. Zij geeft workshops in kleur, kleurpsychologie en beleving. Marijke geeft regelmatig lezingen over Kleur, mens en beleving.
 • Olaf Van Dam

  Olaf van Dam is sinds 2005 zelfstandig en eigenaar van Client Focus Interim, werkt samen met zowel de fabrikant, de groothandel als met de schilder zelf. Verzorgt commerciële antwoorden op diverse vragen. Bijvoorbeeld verkooptrainingen en workshops voor betere offertes. Helpt en ondersteund de schilder bij het runnen van zijn bedrijf, vooral op verkoop- en marketingvlak. Om betere resultaten te behalen. www.clientfocusinterim.nl
 • Peter Brink

  Peter Brink is financieel deskundige. In die hoedanigheid schrijft hij voor uiteenlopende landelijke bladen. Daarnaast heeft hij een eigen boekhoudkantoor, gericht op zzp'ers, www.zzp-boekhouder.nl. In zijn blogs veel praktische financiële tips voor de zzp'er.
 • Piet de Vries

  Piet de Vries (1959) woont en werkt in Stadskanaal. Is eigenaar-directeur van schildersbedrijf De Vries Onderhoud en auteur van het boek ‘Schildertechnieken in je huis’, blogt op zijn eigen website schilderpret.nl voor consumenten, en op deze website vooral over producten en belevenissen in het schildersleven.
 • Richard Hoogstraten

  Richard is al meer dan 15 jaar ondernemend in de schildersbranche. Kwam in 1994 als vakschilder van het Nimeto. Heeft ervaring als schilder, houtrot-instucteur, (verf)technisch adviseur, projectleider. Sinds 2013 is duurzaamheid het speerpunt geworden. Als ambassadeur voor milieuvriendelijk schilderen onderzoek Richard de praktische kant van duurzaamheid voor schildersbedrijven. Onder Blauw Vlas adviseert, schrijft en fotografeert hij er op los. Hiermee helpt hij collega schilders, groot en klein, gezonder en minder milieubelastend te werken. Helpt hij opdrachtgevers bij de het maken van de juiste, duurzame keuzes. En verzorgt de Richard fotografie van schilderwerk voor publicaties, social media en print.
 • Richard olde Hartman

  Richard olde Hartman is eigenaar van Olde Hartman Advies, het adviesbureau dat zich als enige in Nederland focust op fusie en overnametrajecten van mbk-bedrijven in de bouwnijverheid. De overdrachtsbegeleiding naar de volgende generatie binnen het familiebedrijf of de verkoopbegeleiding richting derden wanneer er binnen het bedrijf of familie geen opvolger aanwezig is voor hem dagelijkse kost en meteen een unieke bron voor zijn blog.
 • Rob Vink

  Rob Vink is ondernemer in verf. Producent van de Azet muurverven, grossiert onder de naam Vink Verf en is tevens online actief met de webshop www.schildersvoordeel.nl (Zevenboom). Hij schrijft blogs over opvallende zaken, irritaties en (positieve) ontwikkelingen in de verf-/schildersbranche.
  Blogger Rob Vink op SchildersVAK.nl
 • Sicco van Steenwijk

  Sicco van Steenwijk (1961), als advocaat werkzaam bij Advocaten in de Praktijk in Utrecht. Gespecialiseerd in insolventierecht en arbeidsrecht. Blogt over de rechtspraktijk, met name arbeidsrechtelijke zaken.
 • Wilbert Teunissen

  Wilbert Teunissen (1957) is een Bedrijfsadviseur en communicatietrainer bij Savantis. Hij adviseert bedrijven over hun opleidings- en ontwikkelingsvraagstukken. Hiernaast verzorgt Wilbert trainingen op het gebied van ‘soft skills’. Denk hierbij aan: Coachend leiderschap voor de voorman/teamleider, Klantgericht werken en Praktijkopleider. Savantis is gevestigd in Waddinxveen en verzorgt trainingen voor o.a. de schilders- en onderhoudsbranche. www.savantis.nl/training of w.teunissen@savantis.nl