De Nationale SchildersVakprijs 2023

 

Woonhuis Linquenda

Nominatie Nationale SchildersVakprijs 2023

Inzender:
Jack de Jager & Zn Schilderwerken, Groesbeek

Categorie:
Onderhoudsschilderwerk

Stem voor dit project

Projectomschrijving
Het uitvoeren van buitenschilderwerk aan een prachtig, monumentaal pand te Molenhoek. Het doel van deze opdracht was het behoud en het versterken van de esthetische en historische waarde van het pand door het bijwerken van sauswerk aan de gevels, het schilderen van gevelluiken en al het overige houtwerk. In 2015 hebben wij voor het eerst onderhoud verricht aan deze woning (buitengevels zijn toen voorzien van een nieuw dampdoorlatend verfsysteem, oude verflagen op de kozijnen zijn vervangen en houtrotsanering van de luiken). Hierdoor hadden wij een goede basis en konden nu de puntjes op de ‘i’ zetten.

Motivatie inzender
Linquenda betekent: de kunst van het ouder worden. Alles komt samen in dit unieke pand met z’n authentieke voorgevel en moderne achtergevel met grote raampartijen en strakkere uitstraling. Doordat we bij de vorige onderhoudsbeurt en goede basis hadden gelegd, konden we de ondergronden nu strak polijsten door middel van excentrische schuurmachines. Dit resulteert in mooie hoogglans deuren die lekker bol in de lak staan. Ondanks alle vernieuwingen heeft het pand zijn historische karakter behouden door zorgvuldige reparaties en kwastwerk. De gerestaureerde gevelluiken maken het pand tot een ‘eyecatcher’.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid