De Nationale SchildersVakprijs 2023

 

Houten bruggen Bourtange

Nominatie Nationale SchildersVakprijs 2023

Inzender:
Beikes Schilderswacht, Winschoten

Categorie:
Nieuwbouw- & renovatieschilderwerk

Stem voor dit project

Projectomschrijving
In zuidoost Groningen ligt het vestingdorp Bourtange met tien houten bruggen. De gemeente Westerwolde heeft zeven bruggen compleet laten vernieuwen. Onze opdracht: deze houten bruggen conserveren, inclusief de stalen onderdelen zoals beugels, trekschoren, kettingen, schuiven en beslag. De bruggen variëren in lengte van 17,5 tot 40 meter en hebben een gemiddelde breedte van 2,5 á 3 meter. De vers gezaagde houten brugonderdelen zijn eerst goed schoongemaakt, twee keer gegrond en vervolgens voorzien van een afwerklaag. De tweede en laatste afwerklaag is, na de installatie van de bruggen, op locatie aangebracht.

Motivatie inzender
Een dergelijke grote operatie bij een populaire toeristische trekpleister (de vesting moest bereikbaar blijven voor bewoners, ondernemers en publiek) vergt een gedegen plan van aanpak. Het bouwteam bestond uit de opdrachtgever, aannemer, timmerfabriek en ons schildersbedrijf. Aangezien het project een lange tijd in beslag nam (gedurende winter en zomer), is besloten dat onze schilders in de loods van de aannemer (onder geconditioneerde omstandigheden) hun werkzaamheden voor een deel konden uitvoeren. De kers op de taart is een uniek verfsysteem met twee lagen synthetische grondverf en twee lagen watergedragen verf als afwerking. Bourtange kleurt weer ossenbloedrood.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid