De Nationale SchildersVakprijs 2023

 

Hotel Sint-Jorisdoelen

Nominatie Nationale SchildersVakprijs 2023

Inzender:
Iwaarden Schilders, Goes

Categorie:
Nieuwbouw- & renovatieschilderwerk

Stem voor dit project

Projectomschrijving
De Sint-Jorisdoelen is een bekend gebouw in Middelburg dat lang leeg stond. Voor de transformatie naar een luxe 4-sterrencityhotel heeft de hoofdaannemer ons gevraagd om het volledige buiten- en binnenschilderwerk te verzorgen. Onder het buitenschilderwerk viel ook de restauratie en het vergulden van het bestaande beeld van ‘Sint Joris’, de wapenschilden in de voorgevel en de bol inclusief de bekroning op het torentje. Binnen betroffen de werkzaamheden hoofdzakelijk stuc-, schilder- en behangwerk. De Sint-Jorisdoelen heeft geen monumentenstatus, maar het fraaie, historische gebouw valt wel binnen de zone van beschermd stadsgezicht.

Motivatie inzender
Nieuwbouw-, onderhouds- en restauratieschilderwerk; al deze vakdisciplines kwamen aan bod bij de afwerking van dit karakteristieke gebouw. Het project is een toonbeeld van wat een hedendaags schildersbedrijf aan kennis, kunde en kwaliteit in huis moet hebben. Het doel van de projectontwikkelaar, in het hotel moet het gedenkwaardige en roemrijke verleden van het pand voelbaar zijn voor de gasten, is gelukt. En dat alles binnen de beoogde tijdsplanning. Dit fraaie pand met een unieke uitstraling is als het ware weer teruggegeven aan de stad. De Sint-Jorisdoelen is daarmee een pronkstuk voor alle betrokken partners.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid